Florin Cîţu: „Acolo unde sunt primari PSD trebuie eforturi mai mari. Aştept ca primarii PSD să se implice în campania de vaccinare”

Premierul Florin Cîţu a declarat luni seară că este adevărat că vaccinarea a încetinit ritmul, dar a explicat faptul că România nu este singura ţară unde se întâmplă acest lucru.

31 mai 2021, 22:06
Florin Cîţu: „Acolo unde sunt primari PSD trebuie eforturi mai mari. Aştept ca primarii PSD să se implice în campania de vaccinare”

Florin Cîţu a spus că, deşi nu ar fi vrut să intre în acest subiect, trebuie să tragă un semnal de alarmă legat de faptul că în oraşele cu prmari PSD ritmul vaccinării este mult mai lent, pentru că edilii respectivi nu se implică deloc în campania de imunizare a populaţiei.

„Ce bine s-au potrivit toate, si ziua copilului, si zi libera, si eliberarea Romaniei. Partiala. Spusesem ca la 5 milioane de vaccinati, dar era o estimare cam cand vom ajunge la niste parametri, de numar de imbolnaviri, de persoane la ATI, parametri la care am ajuns acum doua saptamani. Deci am decis sa devansam.

Trebuie sa continuam campania de vaccinare, este singura explicatie pentru care putem avea aceste relaxari. Obiectivele sunt sa nu avem localitati care sa ajunga iarasi spre 3 la mie. Campania de vaccinare o impingem acum spre mediul rural. Istoria ne-a aratat ca acela e pragul de unde lucrurile se complicau.

Florin Cîţu: „Primarii PSD trebuie să se implice în această campanie, pentru că nu are nimic de-a face cu politica”

Campania de vaccinare a incetinit, dar continua, in Bucuresti s-au vaccinat peste 20.000 de persoane doar in acest weekend, la maraton. Am vazut o mare deschidere catre vaccinul Johnson&Johnson, care are o singura doza, deci campania merge. Nimeni nu si-ar fi imaginat ca o sa avem aceste rezultate, aceste relaxari.

Toata vara vor fi aceste campanii, aceste maratoane, ma bucur sa vad ca lumea a inteles ca trebuie sa ne vaccinam. Pana acum cateva luni nu aveam destul vaccin, acum avem, trebuie doar sa punem in spate aceasta pandemie vaccinandu-ne. Pana acum nu am avut probleme cu data de expirare a vaccinurilor, dar daca apar le putem vinde, aceste vanzari se fac printr-un sistem al UE. Noi am mai si donat catre Republica Moldova si Ucraina, vom si vinde 200.000 de doze de AstraZeneca, lunar, catre Republica Moldova.

Clipurile de promovare au fost finantate de UNICEF, nu au fost dati bani de la Guvern, doar timpul necesar filmarii. La mine a durat 10 minute, am spus o data si gata. Cei de la UNICEF au facut tot, cred ca este o campanie foarte buna. Mi s-a aratat conceptul la un moment dat si mi-am dat ok-ul.

Este o diferenta, nu as fi vrut sa bag partea asta politica, dar ea exista. Acolo unde sunt primari PSD, trebuie eforturi mult mai mari si nu inteleg, pentru ca aceasta campanie de vaccinare nu are nimic de-a face cu politica. Inca astept sa ii vad ca merg in centrele de vaccinare si sustin  campania de vaccinare.”, a spus Florin Cîţu la Digi24.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: „Din 3 iunie introducem sistemul de acces pe bază de card nominal pentru toţi angajaţii care lucrează în Primăria Capitalei”