Florin Cîţu afirmă că este posibilă modificarea Codului Administrativ pentru ca persoanele cu decizii de colaborare cu Securitatea să nu mai poată ocupa funcţii publice

Premierul Florin Cîţu a susţinut joi o conferinţă de presă, după şedinţa interministerială care este însărcinată cu a dezvolta planul pentru relaxarea măsurilor restrictive de la 1 iunie.

22 apr. 2021, 18:39
Florin Cîţu afirmă că este posibilă modificarea Codului Administrativ pentru ca persoanele cu decizii de colaborare cu Securitatea să nu mai poată ocupa funcţii publice

Premierul Florin Cîţu nu a exclus modificarea Codului administrativ astfel încât persoane care au decizii de colaborare cu Securitate să nu mai ocupe funcţii publice.

„Nu o recomandă nimic. Tocmai că a fost mutată din secretar general la Ministerul Justiţiei şi a venit aici. Aceasta este problema. Am învăţat din acele lucruri. Nu a recomandat-o nimic să vină la Guvern, dar atunci când am mutat-o de la Ministerul Justiţiei automat a venit inspector în cadrul Guvernului.

Da atunci am semnat acel decret. Şi atunci am spus că e mult mai uşor, dacă avem oameni cu probleme, să desfiinţăm postul. Ştiţi bine că era acea persoană din Ministerul Finanţelor care are o decizie de colaborare cu Securitatea”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă e necesară acea reorganizare la Ministerul Sănătăţii pentru eliminarea postului de secretar general adjunct şi ce o recomandă pe Elena Petraşcu să fie la Secretariatul General al Guvernului.

Florin Cîţu: „Dacă doar mutăm dintr-o parte în alta, nu rezolvăm nimic”

Prim-ministrul a reamintit că a reorganizat anul trecut Ministerul Finanţelor unde a desfiinţat un post.

„Eu anul trecut am reorganizat Ministerul Finanţelor şi postul domniei sale a fost desfiinţat, acea poziţie, a fost mutată bineînţeles mai jos în reorganizare. Dar am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă. Deci se poate face prin reorganizare, dacă vrem să mutăm. Numai dacă mutăm dintr-o parte în alta nu rezolvăm nimic, dacă sunt oameni cu probleme”, a completat Cîţu, conform News.ro.

Întrebat dacă are în vedere nişte reguli clare pentru a fi evitate situaţiile în care persoane controversate să fie numite în funcţii la Guvern sau ministere, premierul a replicat: „Modificarea Codului administrativ şi dacă sunt persoane care au o decizie de colaborare cu Securitatea… Putem să facem acest lucru”.

Florin Cîţu a anunţat miercuri că aşteaptă să fie reorganizat Ministerul Sănătăţii şi să fie eliminat un post de secretar general adjunct. Fostul ministru Vlad Voiculescu a solicitat în trecut acest lucru, inclusiv eliberarea din funcţie a celui care ocupă această poziţie din luna martie a anului 2016. Anunţul prim-ministrului a venit în contextul unei întrebări referitoare la lipsa de intervenţie în schimbarea din funcţie a secretarului general adjunct de la MS, despre care a apărut în presă că „a colaborat cu Securitatea şi turna evrei”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, contre cu Cristian Ghinea pe tema respingerii PNRR de către Comisia Europeană: „A interzis prin secret de stat să se vorbească despre acest eşec”


loading...
Partenerii noștri