Florin Cîțu analizează oportunitatea schimbării prefecților USR PLUS: „Când Dragnea și-a dat propriul guvern jos, miniștrii au demisionat, la PSD a fost mai multă onoare”

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că analizează oportunitatea schimbării prefecţilor şi a subprefecţilor USR PLUS, după ce formaţiunea politică care îi susţine a decis să depună moţiune de cenzură împotriva guvernului. "Când Dragnea şi-a dat jos propriul guvern, miniştrii au demisionat. Se pare că la PSD a fost mai multă onoare.", a spus Cîţu.

04 sept. 2021, 15:04
Florin Cîțu analizează oportunitatea schimbării prefecților USR PLUS: „Când Dragnea și-a dat propriul guvern jos, miniștrii au demisionat, la PSD a fost mai multă onoare”

Florin Cîţu ia în calcul să dea afară prefecţii şi subprefecţii USR PLUS după decizia formaţiunii care îi susţine a decis ca alături de AUR să depună o moţiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului.

Şeful Guvernului a făcut din nou o paralelă cu PSD-ul lui Liviu Dragnea, afirmând că miniştrii social-democraţi au avut onoare şi au demisionat.

„Analizăm această oportunitate. Eu vorbesc de onoare. Cred că atunci când te întorci împotriva propriului guvern, împotriva propriei persoane, pentru că încă sunt membri în guvern, e un lucru bizar (să rămână în funcţii n.red.). Repet, când Dragnea şi-a dat jos propriul guvern, miniştrii au demisionat, deci nu s-au votat pe ei să se dea jos din guvern. Se pare că la PSD a fost mai multă onoare. Eu fac apel la onoare, când e vorba de politică. Aşteptăm să vedem. Mesajul este pentru toţi cei numiţi de USR PLUS, pentru că sunt prefecţi, subprefecţi, preşedinţi de companii, agenţii etc. Dar vedem … Cred că atunci când iei o astfel de decizie, înseamnă că nu ai încredere în proprii oameni. Se pare că USR a decis că proprii miniştri nu au făcut o treabă bună. Eu nu am spus că nu au făcut o treabă bună, unii dintre ei nu au făcut o treabă bună”, a afirmat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Cîţu, despre condiţiile puse de USR lui Iohannis pentru menţinerea coaliţiei: „Să vii să ne acuzi pe noi de USL arată multă ipocrizie”

Premierul a negat categoric că se va asocia vreodată cu PSD şi cu AUR şi a precizat că dacă USR PLUS nu vor reveni asupra actualei decizii de a părăsi guvernarea Cîţu, liberalii vor susţine în Legislativ formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină un guvern în jurul PNL.

„Noi nu suntem USR. (…) În Parlament vom negocia pentru susţinerea unui guvern în jurul PNL. Vom vedea care sunt acele formaţiuni”, a mai afirmat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: USR-PLUS vine cu o propunere pentru preşedintele Klaus Iohannis, după scandalul din Guvern: Să ne cheme pe toți iar Cîțu să facă un pas în spate


loading...
Partenerii noștri