Florin Cîţu, anunţ bombă înainte de rectificarea bugetară. Sunt peste 80 de miliarde de lei împrumutaţi pe care Guvernul nu i-a folosit

Florin Cîţu a anunţat, marţi, că execuţia bugetară este "nesatisfăcătoare" deoarece a găsit 12 miliarde de lei nefolosiţi, cu toate că fuseseră alocaţi pentru primul semestru. De asemenea, sunt şi 86 de miliarde de lei, bani ce reprezintă credite de angajament nefolosite.

13 iul. 2021, 13:34
Florin Cîţu, anunţ bombă înainte de rectificarea bugetară. Sunt peste 80 de miliarde de lei împrumutaţi pe care Guvernul nu i-a folosit

Florin Cîţu, anunţ bombă înainte de rectificarea bugetară. Premierul a explicat că a descoperit că există bani şi sume împrumutate care nu au fost utilizate, în condiţiile în care erau destinate pentru primele şase luni ale anului.

„Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pe primul semestru. De aici trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani”, a declarat premierul Florin Cîţu, conform News.ro.

Mai mult, şeful Executivului a găsit 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, fată în fată cu Ludovic Orban şi Florin Cîtu la Cotroceni la depunerea jurământului de către membrii Consiliului Concurenţei

Florin Cîţu reacţionează după deficitul semnalat de Alexandru Nazare. „Trebuie prima dată singur să-şi dea seama”

De asemenea, Florin Cîţu a fost întrebat despre declaraţia lui Alexandru Nazare, fostul ministru al Finanţelor, care a reclamat un deficit de 13 miliarde de lei.

„Eu nu stau să comentez declaraţiile fostului ministru. Pe de o parte spunea că situaţia era foarte bună şi nu trebuia demis, pe de altă spune că deficitul este mare. Trebuie prima dată singur să-şi dea seama care este situaţia şi apoi mai discutăm”, a mai precizat şeful Executivului.

Cîţu a mai explicat că se va face rectificarea bugetară după ce va analiza atent datele.

”Este clar că execuţia bugetară nu e satisfăcătoare din punctul meu de vedere. Vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm”, a mai declarat Cîţu, potrivit sursei citate.

Mai mult, Florin Cîțu a făcut declarații despre desființarea SIIJ. Premierul a menționat că la acest moment Parlamentul este responsabil să găsească o soluție alternativă.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple. Eu am desființat secția SIIJ, acum trebuie să vină Parlamentul cu o soluție. Aștept soluțiile împreună cu Ministrul Justiției.

Noi am venit cu o soluție prin care am desființat secția specială. UDMR are un punct de vedere diferit. Există un grup de lucru, de acolo ar trebui să vină opiniile,  după aceea vom reveni și sunt convins că vom găsi cea mai bună soluție. Nu se rupe coaliția, e foarte puternică”,  declarat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîțu se spală pe mâini de responsabilitatea pentru desființarea SIIJ: „Acum trebuie să vină Parlamentul cu o soluție”