Florin Cîţu, anunţ de ultima oră: „Dacă totul merge bine, ar trebui să avem un buget aprobat până în 23 decembrie”

Preşedintele PNL şi al Senatului, Florin Cîţu, a anunţat luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei, că bugetul pentru 2022 ar putea fi aprobat până în 23 decembrie 2021, iar deficitul asumat pentru anul viitor este de 5,84%.

13 dec. 2021, 20:49
Florin Cîţu, anunţ de ultima oră: „Dacă totul merge bine, ar trebui să avem un buget aprobat până în 23 decembrie”

Florin Cîţu a mai anunţat că se fac paşi în coaliţie, astfel că OUG pentru măsurile fiscal-bugetare va fi adoptată vineri, iar Legea plafoanelor săptămâna viitoare.

”Am discutat pe scheletul bugetului. Înţeleg că vineri va fi OUG pentru măsuri fiscal bugetare, săptămâna viitoare Legea plafoanelor şi, dacă totul merge bine, ar trebui să avem şi un buget aprobat până în 23 decembrie”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei.

”Pachetul social, ce s-a discutat în Programul de guvernare, nu se mai rediscută. Banii vin de peste tot. Sursa de finanţare este bugetul de stat”, a adăugat Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a precizat că deficitul asumat este 5,84% pe cash şi de ESA 6,10%. Cîţu a mai afirmat că investiţiile rămân la 7%.

Totuşi, înainte de şedinţa de luni, Cîţu declarase că bugetul nu se face în coaliţie, ci trebuie văzut calendarul propus de Guvern.

„Nu am discutat cu ministrul Finanţelor. Să prezinte bugetul în coaliţie şi după aceea o să vedem care este calendarul propus de Guvern. Eu am zis că nu la coaliţie se face bugetul. În coaliţie vom discuta şi ne interesează să nu fie depăşiţi indicatorii macro deja agreaţi. Detaliile privind construirea bugetului depind foarte mult de premier, de Guvern. Pe noi ne interesează să fie finanţate proiectele deja începute, ca PNRR să fie susţinut în continuare”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marius Budăi, anunţ de ultim moment despre majorarea pensiilor. Cu cât va creşte valoarea punctului de pensie şi pensia minimă