Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolilor. „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, vom începe pe 8 februarie”

Decizia privind redeschiderea şcolilor va fi luată pe 2 februarie, a dat asigurări premierul Florin Cîţu. Şeful Executivului susţine că "dacă lucrurile rămân aşa cum sunt" privind modul în care evoluează pandemia COVID-19 în România, şcolile vor fi redeschise pe 8 februarie.

19 ian. 2021, 20:44
Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolilor. „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, vom începe pe 8 februarie”

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolilor. Premierul a anunţat data la care autorităţile vor decide dacă elevii se vor întoarce fizic la ore.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global.

Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Europa FM, conform Agerpres.

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolilor. „E important să deschidem şcolile pe 8 februarie”

De asemenea, şeful Executivului a subliniat că este importantă redeschiderea şcolilor. Acest lucru va depinde, spune el, şi de gradul de conformare la măsurile dispuse de autorităţi pentru a limita răspândirea COVID-19.

„Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a afirmat Cîţu, conform sursei citate.

Cum vor fi redeschide şcolile pe 8 februarie. „Luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România”

În plus, Florin Cîţu a precizat că restricţiile impuse activităţilor economice vor fi relaxate treptat. Premierul a explicat că „totul este condiţionat de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare”.

„Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa… în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a declarat premierul.

 

 


loading...