Florin Cîţu anunţă că România primeşte un împrumut de 4 mld. EURO de la UE

Florin Cîţu a anunţat că Uniunea Europeană a acordat României în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părţii române, un împrumut în valoare de cca. 4,1 mld. euro pentru susţinerea a 9 măsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. "În câteva zile prima transă din instrumentul SURE- 3 miliarde euro", a scris Cîţu, pe Facebook.

25 nov. 2020, 13:54
Florin Cîţu anunţă că România primeşte un împrumut de 4 mld. EURO de la UE

România primeşte un împrumut de cca. 4,1 mld. EUR pentru susținerea a 9 măsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precizînd că prima tranşă din instrumentul SURE, în valoare de 3 miliarde euro, urmează să fie disponibilizată Românie în câteva zile.

„În câteva zile prima transă din instrumentul SURE- 3 miliarde euro !!!!
Uniunea Europeană a acordat României în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părții române, un împrumut în valoare de cca. 4,1 mld. EUR pentru susținerea a 9 mãsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

 

România primeşte un împrumut de cca 41 miliarde EURO. Pentru ce vor fi folosiţi banii

Florin Cîţu a precizat că „banii sunt folosiți pentru a finanța deficitul bugetar apărut în urma creșterii cheltuielilor bugetare cu șomajul tehnic, programul flexibil de muncã și alte mãsuri similare menite sã protejeze angajații și/sau persoanele care desfãșoarã o activitate independentã, precum și pentru finanțarea, în subsidiar a unor mãsuri legate de sãnãtate, în special la locul de muncã”.

„Din punct de vedere al costurilor, împrumutul este acordat la aceiași termeni financiari la care Comisia s-a împrumutat de pe piațã – cupon 0%”, a mai spus Florin Cîţu, completând că „prima transă din acest împrumut, în valoare de 3 mld. EUR și cu maturitate de 14,5 ani urmează a fi disponibilizată României în zilele următoare”.

Citeşte şi: Vaccin anti-COVID-19. Cîţu: Am semnat plata externă către CE în sumă de 12.058.345 euro, reprezentând avans vaccin COVID-19


loading...