Florin Cîţu anunţă public demiterea lui Vlad Voiculescu: „Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna”

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

14 apr. 2021, 11:32
Florin Cîţu anunţă public demiterea lui Vlad Voiculescu: „Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna”

Florin Cîţu a confirmat public, pe pagina sa de Facebook, informaţia care apăruse pe surse în cursul dimineţii de miercuri, anunţând că i-a demis pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi pe Andreea Moldovan, secretar de stat şi mâna dreaptă a lui Voiculescu.

„Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Florin Cîţu, nemulţumit de secretarul de stat Andreea Moldovan

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în funcția de secretar de stat, s-a opus însă acestei eventuale demiteri.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Citeşte şi: Dan Barna, primele explicaţii despre noile criterii de carantinare. „Este un ordin firesc. Modificările de acum stabilesc indicatori foarte clari”