Florin Cîţu are susţinerea lui Iohannis: „Nu cred că e nevoie ca președintele să intervină”

Florin Cîţu are susţinerea lui Iohannis. Premierul României a discutat cu președintele despre remanierea lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, însă a refuzat să precizeze ce anume, dar a lăsat să se înțeleagă că Iohannis nu ar vrea să intervină în disputa politică.

19 apr. 2021, 22:47
Florin Cîţu are susţinerea lui Iohannis: „Nu cred că e nevoie ca președintele să intervină”
Florin Cîţu are susţinerea lui Iohannis

Florin Cîţu

are susţinerea lui Iohannis. „Nu cred că e nevoie ca președintele să intervină (n.r.: în scandalul politic iscat între PNL și USR-PLUS). Dar vom vedea. Eu cred că e singura soluție pentru România această coaliție de guvernare. […] Avem încrederea investitorilor străini: nu merită să ne aruncăm noi în aer. Și mergem mai departe.

Florin Cîţu are susţinerea lui Iohannis

Este iresponsabil azi în România să pui sub semnul întrebării campania de vaccinre (n.r.: cu referire la Vlad Voiculescu). Mă întâlnesc cu toată lumea și le explic beneficiile vaccinării. Anul trecut am fost închiși două luni de zile. Avem doze de vaccin și trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Dacă vrem să implementăm reformele pe care le dorim putem să le implementăm într-un climat pozitiv

”, a menționat Florin Cîțu, la Digi24.

Dacă președinții de partid vor să introducă modificări în protocolul de colaborare este OK, atâta timp cât nu vor încerca să afecteze”, a conchis Florin Cîțu, cu referire la negocierile dintre cele două formațiuni politice.

Citeşte şi: Paşte 2021. Florin Cîţu cere slujbă de Înviere cu distanțare, în curtea bisericilor

Florin Cîţu, despre relaxările de la 1 iunie

Florin Cîţu a explicat că succesul campaniei de vaccinare nu depinde doar de Guvern! Premierul a explicat că pentru orice redeschidere, fie că este vorba despre concerte, restaurante, teatre sau plecări din țară, trebuie ca persoanele în cauză să se vaccineze.

Noi vrem cu toţii să revenim la normalitate. Singura cale e vaccinarea. Cine e vaccinat poate merge la concert, la mare, în străinătate, la hotel. De aceea avem acea bornă până la 1 iunie. La Cluj, suntem cu vaccinarea la 30%, în Bucureşti avem de la 20%. Dacă românii vor să revină la normalitate, trebuie doar să se vaccineze. Obiectivul meu e atins. Am adus dozele în România. La 60% din populaţia României la vaccinată, vom ridica restricţiile.

Am discuţii cu acel Comitet ministerial cum va arăta România după 1 iunie. Avem nevoie de 5 milioane de români vaccinaţi. Pregătim modul în care vom merge în concediu, la restaurante, trebuie să facem un pas înainte. Trebuie să vaccinăm de 60+70, unde putem vorbi de renunţarea la masca de protecţie”. a spus Cîţu la Digi24.ro.