Florin Cîţu aruncă bomba: Companiile cu pierderi mari vor fi restructurate!

Premierul României a venit cu un anunţ surprinzptor, joi dimineaţă. Florin Cîţu a declarat că acele companii care vor suferi pierderi foarte mari vor avea parte de restructurări!

25 feb. 2021, 10:41
Florin Cîţu aruncă bomba: Companiile cu pierderi mari vor fi restructurate!

Florin Cîţu aruncă bomba. Premierul spune că vor exista un maximum de 5 membri ăn Consiliul de administraţie al companiilor de stat.

Florin Cîţu aruncă bomba: Companiile cu pierderi mari vor fi restructurate!

„S-au făcut estimări la nivelul Guvenrului. Vom vedea cum evoluează lucrurile, nu cred că avem modificări prea mari la această lege a bugetului de stat. De altfel, cu siguranţă, vom avea restructurări la nivelul companiilor de stat. Eu voi propune un maxim de 5 membri în Consiliul de Administraţie pentru companiile de stat.”, a spus Florin Cîţu.

Totodată, Florin Cîţu a lansat un nou atac la adresa PSD, în discursul pe care l-a susţinut, joi, la evenimentul ”Performerii anului 2020” organizat de Bursa de Valori București.

„Eu am făcut o promisiune anul trecut, iar mulţi au spus că sunt promisiuni de campanie: în Guvern am aprobat proiectul de lege care s-a dus în Parlament pentru a elimina acea tâmpenie populistă, adoptată anul trecut de Parlamentul socialist, de coaliţia parlamentară socialistă, prin care companiile de stat nu puteau să mai acceseze capital, pe piaţa de capital sau nu mai aveau acces la investitori. De fapt asta încercau să facă.

Am eliminat acest lucru pentru că avem nevoie de a reforma companiile de stat, avem nevoie de investitori străini, avem nevoie de investiţii. Nu putem să susţinem de la buget acest efort de reformă şi avem nevoie şi de tehnologia şi know-how-ul străin. Aşa că acel proiect de lege este în Parlamentul României şi vom face exact ceea ce am spus: vom atrage investitori străini ca împreună să reformăm economia”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Premierul a vorbit şi despre faptul că România este pe locul 3 în Europa și pe locul 6 în lume la numărul de persoane vaccinate cu ambele doze. În aceste condiții, Cîțu arată că această campanie de vaccinare reprezintă un succes notabil pentru țara noastră.

”Când Europa trecea prin alte perioade de lockdown, România avea cea mai mare creștere economică. Toate acestea s-au întâmplat pentru că România a reușit să câștige încrederea învestitorilor. Încrederea este foarte greu de câștigat, dar foarte ușor de pierdut.

Provocarea majoră anul acesta este campania de vaccinare. În Europa suntem pe locul 3 la numărul de persoane vaccinate cu ambele doze, iar la nivel mondial suntem pe locul 6. Nimeni nu ar fi crezut că am putea face asta, dar am făcut-o pentru că avem un plan și ne ținem de el.”, a spus Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu vrea să interzică cumulul salariului cu pensia: „Mi se pare normal să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau să fii angajat”
 


loading...