Florin Cîțu aruncă bomba, înainte de moțiunea de cenzură: Cred că va fi o propunere de premier a PSD susţinută de USR şi AUR

Florin Cîțu e de părere că dacă moțiunea de cenzură va trece, PSD va fi partidul care va da premierul, iar propunerea va fi susținută de USR și PLUS.

04 oct. 2021, 12:49
Florin Cîțu aruncă bomba, înainte de moțiunea de cenzură: Cred că va fi o propunere de premier a PSD susţinută de USR şi AUR
Sursa foto: Inquam Photos

Florin Cîțu aruncă bomba, înainte de moțiunea de cenzură. De altfel, președintele PNL Florin Cîțu a spus că dacă moțiunea de cenzură va trece mâine, toate scenariile sunt pe masă.

Florin Cîțu aruncă bomba, înainte de moțiunea de cenzură: Cred că va fi o propunere de premier a PSD susţinută de USR şi AUR

”De mâine, dacă trece această moţiune, toate scenariile sunt pe masă. Orice scenariu este pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliţie condusă de PSD, înţeleg – PSD , USR, AUR

Dacă au un plan, eu sper că doar nu vor să dea jos Guvernul şi după aceea să se uite cum ţara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate şi ne vom face şi noi planurile. Cred totuşi că va fi o propunere de premier a PSD susţinută de USR şi AUR. Vom vedea.”, a spus premierul.

Întrebat dacă sunt șase ca Florin Cîțu să revină premier dacă PSD nu va veni cu o propunere, acesta a răspuns:

„Avem în Parlamentul României nişte partide iresponsabile care aruncă România în haos. Un partid care spune că depune o moţiune de cenzură, dar nu vrea să meargă la guvenare, un partid care spune că votează o moţiune de cenzură împotriva unui partid cu care vrea după aceea să fie la guvenare, şi un partid de extremişti care nu ştie nimeni ce vrea.

PNL va fi întotdeauna responsabil. Toate scenariile sunt pe masă după decizia de mâine. Bineînţeles că mai puţin cel de a colabora la guvenare cu USR.

Guvernarea cu USR va fi imposibilă din partea PNL. Nominalizarea, ştiţi foarte bine că este decizia domnului preşedinte Klaus Iohannis.”, a adăugat premierul.

PSD atacă USR-PLUS, înaintea moțiunii de cenzură:

Sorin Grindeanu a declarat că toți parlamentarii social-democrații vor vota moțiunea de cenzură, dar singura umbră de îndoială este la USR-PLUS, pentru că aceștia fac un joc la mai multe capete.

”Toți parlamentarii PSD vor vota moțiunea de cenzură, singurul dubiu este la cei de la USR-PLUS, care au refuzat să asiste și la citirea moțiunii de cenzură. Ei nu vor să dea jos Guvernul că a guvernat prost pentru români, vor să-l dea jos pentru că s-au certat cu Cîțu, adică pentru orgoliile lor personale.

Românii au nevoie de un Guvern bun, un Guvern care să treacă România prin această situație foarte gravă în care se află.

O să avem și o cerere către președinții celor două Camere: cei 157 de parlamentari PSD vor vota la vedere. Îi chemăm pe cei de la AUR și USR-PLUS să dea un vot de blam Guvernului Cîțu și acoliților lui.

Solicităm președinților celor două Camere să identifice soluții pentru ca toți parlamentarii să poată să își exercite dreptul de vot. În cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală pentru ca fiecare vot să fie consemnat. PSD are un parlamentar confirmat cu Covid, iar un alt deputat are o problemă de sănătate foarte gravă, dar mâine va veni să voteze la moțiune”, a spus Sorin Grindeanu.

Citește și: Florin Cîțu, despre moțiunea de cenzură: Toți parlamentarii PNL vor fi prezenți!