Florin Cîţu atacă OUG pentru reglementarea pieţei de energie: „Are un singur rezultat: PENURIE. Când te inspiri din „soluţiile” comuniştilor ajungi să îngheţi”

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care se va menţine preţul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până la 100 de Kwh pe lună, 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kWh pe lună, urmând ca acei consumatori care depăşesc pragul de 255 Kwh consum lunar să plătească 1,3 lei pe Kwh, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

11 nov. 2022, 15:50
Florin Cîţu atacă OUG pentru reglementarea pieţei de energie: „Are un singur rezultat: PENURIE. Când te inspiri din „soluţiile” comuniştilor ajungi să îngheţi”

Fostul premier şi preşedinte al PNL, Florin Cîţu, critică în continuare în termeni duri ordonanţa adoptată astăzi de guvern pentru reglementarea pieţei de energie, asta deşi partidul său face parte din coaliţia de guvernare, iar măsura a fost anunţată chiar de premierul Ciucă, actualul preşedinte al liberalilor.

„Poate nu am fost foarte clar. Mai încerc. Socialiștii pricep mai greu.

Orice intervenție a statului în piață, care plafonează un preț sub prețul pieței, are un singur rezultat: PENURIE.

Dacă piața respectivă este în deficit, adică ai nevoie de import pentru a satisface cererea internă, atunci este și mai complicat și PENURIA este o garanție.

Cine cumpără un produs la prețul internațional pentru a-l vinde în pierdere pe piața din România? Cine vinde un produs la un preț mai mic în România când poate să-l vândă mai scump afară?

Când te inspiri din „soluțiile” comuniștilor ajungi să îngheți.

P.S. Efectele „soluțiilor” aprobate până acum de guvern arată că obiectivul principal este de a păstra coaliția de guvernare și nu de a-i ajuta pe români.”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Regularizarea facturilor pe tot anul se va face în februarie 2023. Românii riscă să plătească sume uriaşe într-o singură lună