Florin Cîţu: „Atenţie la economie. România s-a împrumutat la cea mai mare dobândă din ianuarie 2013 şi până astăzi”

Florin Cîţu atrage atenţia asupra economiei ţării. Fostul premier susţine că România s-a împrumutat joi, 3 martie, la cea mai mare dobândă din ianuarie 2013 şi până în ziua de azi.

04 mart. 2022, 10:30
Florin Cîţu: „Atenţie la economie. România s-a împrumutat la cea mai mare dobândă din ianuarie 2013 şi până astăzi”

Florin Cîţu avertizează că România s-a împrumutat joi la 6,09%,  cea mai mare dobîndă din ianuarie 2013 şi până astăzi. Liderul PNL susţine că fără o economie puternică suntem vulnerabili.

Florin Cîţu: Aenţie la economie!

Într-o postare pe pagina de Instagram, liderul PNL atrage atenţia asupra economiei.

„Atenţie la economie! Fără economie puternică suntem vulnerabili. România s-a împrumutat ieri la 6,09%, cea mai mare dobândă din 24.01.2013 şi până astăzi”, a scris Cîţu vineri pe Instagram.

Citeşte şi Florin Cîţu avertizează: Gestionarea economiei este suboptimală

Preşedintele Senatului a declarat de mai multe ori că există o creştere a costului la care se împrumută statul român, afirmând că soluţiile trebuie să vină de la cei care sunt plătiţi de cetăţeni să vină cu soluţii şi să ne arate în ce direcţie mergem.

Reamintim că recent,  liderul PNL declara că situația economică a României s-a deteriorat grav în primele două luni ale anului,  iar unda de șoc ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei este una care ne prinde total nepregătiți.

„Situația este complicată pentru Rusia, dar efectele se vor întinde pe mai multe țări și de aceea este bine să fim pregătiți pentru unda asta de șoc. Din păcate, în România, în luna ianuarie, situația economică s-a deteriorat grav și ne prinde cam nepregătiți această undă de șoc. A devenit clar că ne împrumutăm pentru cheltuieli curente, cheltuieli cu dobânzi care au crescut de trei ori față de anul trecut, cu rambursări de TVA mai mici. În astfel de situații trebuie să fi pregătit să impui sancțiuni, dar să și faci față efectelor”, a declarat Câţu la RFI.

Citeşte şi Dan Suciu, BNR: Sancțiunile și restricțiile Swift impuse Rusiei nu vor afecta economia românească