Florin Cîţu: „Avem în faţă un weekend greu. Din partea noastră nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli în vigoare”

Premierul Florin Cîţu a declarat că România se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID-19, dar regulile trebuie respectate în continuare.

27 apr. 2021, 12:58
Florin Cîţu: „Avem în faţă un weekend greu. Din partea noastră nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli în vigoare”

Florin Cîţu a fost invitat la o şedinţă prin videoconferinţă a ministrului de Interne cu prefecţii judeţelor şi a ţinut un scurt discurs în care a îndemnat ca autorităţile locale să colaboreze cu cele centrale în privinţa campaniei de vaccinare.

„As vrea sa va multumesc pentru modul in care ati administrat aceasta perioada cu noi restrictii. Atat prefectii, subprefectii s-au implicat si au facut sa trecem fara incidente.

Acum suntem pe o panta descendenta a valului 3 si trebuie sa consolidam. Trebuie sa fim in continuare vigilenti, pentru ca nu am trecut de valul 3.

Paşte 2021. Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară. Reguli pentru slujba de Înviere

Florin Cîţu: „Contrar unor opinii pesimiste în ce priveşte vaccinarea, eu sunt optimist”

Avem in fata un weekend greu, cu Paştele şi 1 mai. Din punctul niostru de vedere nu s-a schimbat nimic, avem aceleasi reguli in vigoare, masca, distantare, dezinfectant.

Trebuie sa vorbim si despre campania de vaccinare, cea care ne aduce la normalitate. Am cerut si aici implicare, cred ca trebuie sa lucrati cu DSP-urile. As vrea sa vad cat mai multe evenimente in municipii legate de vaccinare. Timisoara este un exemplu bun, la fel si Cluj si Oradea.

Trebui e sa impingem aceasta campanie de vaccinare in toate zonele tarii, trebuie s-o acceleram, nu este un moft, ci este singura solutie pentru a reveni la normalitate. Contrar unor opinii pesimiste pe care le vad, eu sunt optimist. Avem dozele, avem resursele, sigur romanii se vor vaccina.”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Gheorghe Falcă: „Este regretabil că ministerul condus de Cristian Ghinea nu a folosit experienţa românilor din Parlamentul European pentru PNRR”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că aproape 14.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi liniştea publică pentru peste 12.300 de lăcaşuri de cult unde vor fi manifestări religioase de Paşte.

Lucian Bode a declarat, marţi, la începutul videoconferinţei cu prefecţii, că din 26 aprilie au început acţiuni de instruire a reprezentanţilor Bisericii pentru limitarea răspândirii COVID-19.

„Perioada pe care o traversăm va rămâne plină de provocări, de aceea vă cer mobilizare maximă pentru a gestiona cu succes misiunile care vă sunt încredinţate. Este important să colaboraţi cu autorităţile locale, cu reprezentanţii cultelor religioase, astfel încât să existe o coordonare eficientă şi susţinută pe parcursul acestei săptămâni şi să preîntâmpinăm situaţii critice. Începând de luni, 26 aprilie, la nivelul structurilor teritoriale sunt în derulare acţiuni de instruire a reprezentanţilor Bisericii, precum şi a operatorilor economici cu privire la prevederile cadrului normativ incident în vederea prevenirii şi limitării răspândirii COVID-19”, a precizat Bode.

Ministrul de Interne a menţionat şi care sunt efectivele care vor acţiune la manifestările religioase de Paşte.

„Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi stingere a incendiilor vor fi asigurate de către 13.922 de efective ale MAI pentru 12.352 lăcaşe de cult unde sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase la care se estimează că vor participa peste 1,7 milioane de persoane. O foarte bună mobilizare este crucială pentru a depăşi cu bine această perioadă solicitantă. Aşteptările din partea cetăţenilor sunt foarte mari, presiunea căreia trebuie să îi faceţi faţă în context pandemic pe care îl traversăm este în continuare foarte mare. De aceea, vă solicit să trataţi cu profesionalism şi responsabilitate fiecare acţiune operativă. Prezenţa efectivelor MAI pe teren are în principal o componenteă preventivă, de a asigura protecţia cetăţenilor şi un climat de linişte şi ordine publică”, a transmis Lucian Bode.

Ministrul a mai transmis reprezentanţilor MAI să acţioneze cu calm şi profesionist.  „Să nu uitaţi că veţi fi repere pentru cea mai mare parte a cetăţenilor. De aceea, este important să acţionaţi proactiv, responsabil, cu calm şi în mod profesionist. În caz contrar, nu voi ezita să cer sancţionarea celor responsabili”, a mai afirmat Bode.


loading...
Partenerii noștri