Florin Cîţu: „Ce urmează în 2021? Reformă și investiții!”

Premierul Florin Cîţu a anunţat pe Facebook că "în 2020 România a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani".

25 feb. 2021, 18:24
Florin Cîţu: „Ce urmează în 2021? Reformă și investiții!”

Florin Cîţu revine cu teoria conform căreia „în 2020 România a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune măsuri și am reușit, așa cum am promis, să evităm recesiunea tehnică.
1.4 milioane de români din sectorul privat au intrat în șomaj tehnic. Nu a fost niciun protest. Aceștia au înțeles situația dificilă prin care trece economia globală.
Împreună am reușit să avem cea mai mare creștere economica din UE, în trimestrul IV, și astfel ne-am asigurat că romanii care au stat acasă au avut un loc de muncă la care să se întoarcă.
În sectorul public, salariile au crescut, anul trecut, în medie cu 8% (în unele sectoare cu 25%), în timp ce în restul Europei cu doar 3%. Salariile au fost plătite la timp, sporurile (multe fară sens) la fel. Costul cu cheltuielile de personal, în România reprezintă aproximativ 12% din PIB ( media UE este de 10% din PIB). Acest cost s-a dublat în 4 ani de zile (perioada 2017-2020).
Anul acesta, toate estimările arată că, în sectorul privat, salariile rămân în majoritatatea cazurilor neschimbate. Suntem încă în perioadă de criză.
La începutul anului am luat decizia de a menține și veniturile din sectorul public la nivelul lunii decembrie 2020.
Nu mai putem continua așa. Este nevoie de reformă!
Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități).
Vreau să țineți minte acest număr. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an. Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani. Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi.
Sper că acum este clar de ce este nevoie de REFORMĂ din temelii pentru a putea face INVESTIȚII!
Ajunge! Așa nu se mai poate!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Ce urmează în 2021? Reformă și investiții!În 2020 România a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani….

Posted by Florin Cîţu on Thursday, February 25, 2021

Florin Cîțu laudă fostul Guvern: ”România a avut cea mai mare creştere economică. Anul trecut, când trecea printr-un nou lockdown”
Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că îşi doreşte ca bugetul să treacă cât mai repede prin Parlament, în forma în care a fost adoptat de către Guvern, cu un deficit de 7,16.


loading...