Florin Cîțu îl critică pe Nicușor Dan în criza COVID: Vreau un plan pentru Capitală! E nevoie să vă implicaţi!

Florin Cîțu cere mai multă implicare din partea Primăriei condusă de Nicușor Dan în problema exploziei cazurilor de COVID în Capitală.

21 sept. 2021, 13:18
Florin Cîțu îl critică pe Nicușor Dan în criza COVID: Vreau un plan pentru Capitală! E nevoie să vă implicaţi!

Florin Cîțu cere implicarea lui Nicușor Dan, în criza COVID din București. Șeful Executivului susține că nu a văzut prea multă implicare din partea Primăriei Generale în pregătirea pentru valul 4 și cere un plan concret pentru situația Bucureștiului.

Florin Cîțu cere implicarea lui Nicușor Dan, în criza COVID din București. Anunțul făcut de premierul României

”Am spus și azi, vreau să văd cum s-a pregătit MS pentru valul 4. Domnule Arafat, am zis că nu vreau să fie micșorat numărul de paturi la ATI, am văzut că numărul a crescut. Acest efort nu poate fi susținut decât de autoritățile locale. Detașările știu că pot produce disconfort, dar e nevoie de persoane de specialitate la ATI.

În același timp, managerii de spital trebuie să fie în permanent în contact cu CNCCI. În Capitală, e nevoie să vă implicați foarte mult. Un alt front care trebuie folosit e cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei, vreau să văd cum e implicată Primăria Capitalei în acest val 4, pentru că nu toate spitalele aparțin de Ministerul Sănătății. Ce trebuie să înțelegem că nu e vorba de spitalul X ci de spitale de tratat pacienți, toată lumea trebuie să înțeleagă aceast lucru. Ne trebuie cel mult mâine, un răspuns pentru București, și un plan dacă situația se înrăutățește să vedem până unde putem merge cu locuri la ATI. Fac apel și la DSP, nu mai stați în birouri, ajutați, oferiți sprijin.

E foarte important, domnilor prefecți, trebuie implicare și din partea voastră. Aveți o responsabilitate majoră. Sunteți în această videoconferință toți cei care trebuie să fiți implicați în această perioadă. La cum evoluează lucruri s-ar putea să avem nevoie de 2000 de locuri la ATI, suntem aici pentru pacienți. Nu vreau să aud discuții că nu e responsabilitatea cuiva.

Aștept planul pentru București. Vreau să văd exact care e situația pentru acest moment.”, a declarat Florin Cîțu.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi peste 6700 de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. Peste 1000 sunt doar în Bucureşti. 80 sunt persoane reinfectate, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În spitale sunt internaţi 8334 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-COV 2, dintre care 990 sunt la ATI.

Citește și: Bilanţ coronavirus 21 septembrie. Peste 6.700 de cazuri COVID în 24 de ore. Trei judeţe sunt în scenariul roşu