Florin Cîţu cere insistent sancţiuni împotriva Rusiei. „România trebuie să fie mult mai dură. Este o problemă de siguranţă naţională”

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat, luni, că România trebuie să fie "mult mai dură" privind aplicarea de sancţiuni împotriva Rusiei deoarece, din punctul său de vedere, "este o problemă de siguranţă naţională".

07 mart. 2022, 14:26
Florin Cîţu cere insistent sancţiuni împotriva Rusiei. „România trebuie să fie mult mai dură. Este o problemă de siguranţă naţională”

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a precizat că Guvernul ar trebui să aplice sancţiuni Rusiei, ca urmare a declanşării războiului din Ucraina, care se desfăşoară deja de 12 zile.

„Să impunem aceste sancţiuni Rusiei, să facem mai mult în această perioadă. România trebuie să fie mult mai dură în acest context. Vedem companii din toată lumea care se retrag şi pierd miliarde de euro.

Din punctul meu de vedere, personal, atât timp cât susţinem financiar regimul din Rusia, acest regim va continua şi pentru noi este o problemă de siguranţă naţională”, a declarat Florin Cîţu, liderul PNL.

Citeşte şi: A treia rundă de negocieri pentru pace între Rusia și Ucraina are loc astăzi. Rușii au încălcat înțelegerea stabilită anterior, de încetare temporară a focului

Florin Cîţu, despre principalele obiective ale Guvernului în contextul războiului din Ucraina. „Trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată”

„Am spus că sunt trei mari priorităţi ale Guvernului în această perioadă – în primul rând, starea economică. Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba încerci să ai şi alte obiective.

Trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată. Repet, fără să arăt cu degetul sau să dau vina pe cineva. În primele două luni, economia a fost administrată suboptimal.

Al doilea lucru important este gestionarea acestei crize umanitare. Fără o economie puternică şi resurse la buget, nu putem să gestionăm optim această criză umanitară şi România trebuie. Toată lumea să uită la noi să vadă cum gestionăm această criză. Trebuie să facem faţă şi să arătăm că România poate”, a mai precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, despre legea offshore pentru gazele din Marea Neagră. Nu este întârziată. Nu vor începe mâine investiţiile”

„Legea offshore nu este întârziată pentru că trebuie întâi să fie făcut tranzacţia. Vă daţi seama că nu vor începe mâine investiţiile. Eu zic că trebuie să avem o lege offshore bună, în interesul statului român şi a românilor.
Mai bine măsurăm de 10 ori şi tăiem o dată decât să avem legi pe care apoi să le modificăm.

Sunt câteva companii care vor pune în aplicare aceste investiţii. Pe noi ce ne interesează – proiectul mare, proiectul Neptun Deep – va fi peste vreo patru sau cinci ani de zile”, a mai menţionat liderul liberal.

Citeşte şi: Rusia avertizează direct România şi alţi vecini ai Ucrainei şi anunţă viitoarele ţinte. Există risc de război biologic