Florin Cîţu, contre cu Marcel Ciolacu privind impozitul progresiv. „Ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare”

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a declarat, luni că nu ar susţine reintroducerea impozitului progresiv în România, amintind că, în perioada în care a condus Guvernul, liberalii au venit cu soluţii pentru a creşte gradul de colectare.

16 mai 2022, 13:55
Florin Cîţu, contre cu Marcel Ciolacu privind impozitul progresiv. „Ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare”

Florin Cîţu a recţionat după ce Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anuntat că vrea introducerea impozitului progresiv. Fostul premier a precizat că se vor anunţa noi măsuri sociale, până la 1 iunie, însă el, în calitate de „simplu membru al PNL”, nu susţine taxe noi şi redimensionarea sistemului de taxare.

„Eu vă spun acum ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem, şi avem şi în programul de guvernare, nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare. PNL a venit cu soluţii în 2020 şi 2021 care au crescut gradul de colectare, sunt doi ani record”, a spus preşedintele Senatului, potrivit News.ro.

Citeşte şi: George Simion dă vina pe Guvern pentru explozia preţurilor în România. „Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!”

Florin Cîţu a precizat că ”ar fi culmea acum să venim acum să venim să introducem taxe, pentru că asta ar însemna mai puţini bani la buget”.

”Bineînţeles, conducerea PNL va veni, dacă se va ajunge acolo, va veni în BEx şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru al PNL, nu susţin această soluţie”, a mai precizat el.

Despre majorarea pensiilor, anul acesta, Florin Cîţu a răspuns: ”Perfect, dacă există resurse. Toate se fac într-un cadru fiscal care deja este aprobat, cu un deficit de 5,8% din PIB, dacă sunt resurse, orice măsură poate să aibă loc. Aici Ministerul de Finanţe trebuie să spună dacă sunt resurse sau nu”.

Preşedintele PSD a declarat, luni, că susţine „categoric” introducerea impozitului progresiv în România deoarece „ne minţim în continuare cu această cotă unică care nu mai este unică”.

„În momentul în care ai introdus impozitul progresiv, vă dau exemplu numai în zona de sănătate. Asigurarea de sănătate, asigurările de viaţă să fie deductibile astfel încât nu să fie impozitat acel venit. Mai mult, ştim că la asigurările de viaţă şi de sănătate deja avem şi o sumă care se duce la pilonul 3. Avem şi o economie datorită acestor asigurări la bugetul de stat, la casa de asigurări, către serviciile private de sănătate.

Ori intrăm într-o logică ca în toate ţările civilizate, ori încercăm ne minţim în continuare cu această cotă unică care nu mai este unică”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea introducerea impozitului progresiv. „Categoric! Ori intrăm într-o logică ca în toate ţările civilizate, ori ne minţim în continuare cu această cotă unică”