Florin Cîţu dă de pământ cu USR PLUS. „Avem alianţa iresponsabililor. Suntem în nişte filme de copii care nu iau în serios situaţia României”

Premierul Florin Cîţu a lansat un atac virulent la adresa USR PLUS, formaţiune pe care a catologat-o drept "alianţa iresponsabililor" care nu are "niciun plan", dar vrea să dea jos Guvernul. Mai mult, liderul liberal a afirmat că "nu există altă variantă de premier din partea PNL", care vrea să rămână la putere până în 2024.

30 sept. 2021, 21:46
Florin Cîţu dă de pământ cu USR PLUS. „Avem alianţa iresponsabililor. Suntem în nişte filme de copii care nu iau în serios situaţia României”

Florin Cîţu şi-a criticat foştii parteneri din coaliţia de guvernare, în condiţiile în care USR PLUS a anunţat că va vota moţiunea de cenzură.

„Avem alianţa iresponsabililor care, indiferent de situaţia în care suntem astăzi, ei vor să dea jos Guvernul. Şi fără niciun plan. Pentru că cei de la PSD nu vor să meargă la guvernare. USR PLUS, la fel, nu are niciun plan. Suntem în nişte filme de copii care nu iau în serios situaţia României.

Pe partea de PNRR, avem de luat decizii ca să putem implementa PNRR. Sunt oameni care au lucrat la PNRR şi acum s-au trezit că vor să colaboreze cu PSD. Ăsta e şocul momentului. Să stea lângă PSD şi AUR. Acum un an de zile ar fi făcut orice să nu fie lângă PSD”, a declarat Florin Cîţu, joi, la TVR 1.

Citeşte şi: Victor Ponta, scenariu-bombă după moțiunea de cenzură: Iohannis să lase PSD la guvernare, să fie pe principiul USL! – EXCLUSIV

Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea ca moţiunea de cenzură să treacă marţi, ceea ce ar duce la căderea Guvernului, Florin Cîţu a reiterat că „PNL va fi la guvernare până în 2024”.

„PNL tocmai a avut un Congres unde eu am câştigat şefia PNL. Nu există altă variantă de premier din partea PNL. PNL va fi la guvernare până în 2024. Nu există altă variantă. Vreau să-i văd pe cei de USR PLUS votând împotriva PNRR, împotriva celorlalte reforme.

În această perioadă am văzut multe atacuri la PNL. Trebuie să se oprească. Cei care vor să negocieze cu PNL trebuie să aibă mare grijă ce mişcări fac. Dacă stai la masă cu PSD, nu stai la masă cu noi”, a precizat Florin Cîţu.

Ce variante are Florin Cîţu pentru un Guvern fără USR PLUS?

„Se formează guvern fără USR PLUS. Ar putea fi PNL UDMR, minorităţi. Fac să treacă acest guvern prin negocieri. Vă aduc aminte că USR nu a vrut să fie la guvernare nici anul trecut. Cred că ei chiar nu vor să fie la guvernare. Sunt mulţi oameni din USR PLUS care au înţeles că direcţia în care merge conducerea USR PLUS e una greşită. E greşită pentru români.

Vom prezenta un program de guvernare foarte bun. Vom vedea clar cine e pentru reforme în România. Altfel, partidele îşi vor asuma că vor fi taxate la vot. În Parlament sunt şi mulţi oameni responsabili care nu vor să arunce România în aer. Sunt oameni cu care eu vorbesc şi care vor aceste reforme”, a subliniat Florin Cîţu.

Florin Cîţu afirmă că are susţinerea lui Klaus Iohannis. „A spus că nu este niciun motiv pentru ca eu să fiu demis”

„Am văzut că USR stă cu PSD, nu poate sta cu PNL. Anul trecut am stat la putere cu 20%, iar USR nu a vrut să fie la guvernare. Vom guverna cu UDMR. Doar niște lideri iresponsabili se pot gândi la anticipate.

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu este niciun motiv pentru ca eu să fiu demis sau să îmi dau demisia. Eu vreau să îi văd pe cei de la USR cum votează cu cei de la PSD, pentru că vor arunca România într-o perioadă de negocieri, în timp ce românii așteaptă facturile la energie, așteaptă investiției”, a mai precizat Florin Cîțu la TVR 1.

Citeşte şi: CNSU a adoptat hotărârea prin care şcolile vor rămâne deschise, indiferent de rata de infectare cu Covid


loading...
Partenerii noștri