Florin Cîţu, declaraţii de ultim moment: Restaurantele rămân deschise doar pentru două categorii de oameni!

Florin Cîţu este invitatul serii la TVR 1. Premierul va răspunde în această seară, de la ora 21, la cele mai aşteptate întrebări.
Filip Stan
30 sept. 2021, 21:03
Florin Cîţu, declaraţii de ultim moment: Restaurantele rămân deschise doar pentru două categorii de oameni!
Noutăţi adoptate azi de CNSU:

-Avem două modificări, cea referitoare la şcoli, vor rămâne cu prezenţă fizică. Cealaltă decizie e legată de faptul că păstrăm la 6 la mie economia deschisă. Rămân restaurantele deschise, dar doar pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală. Specialiştii consideră că e mai bine aşa. Pentru cei vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală e mai puţin riscant.

-Masca va fi şi în aer liber şi în spaţiile aglomerate.

-Circulaţia pe timp de noapte, doar pentru persoanele vaccinate şi trecute prin boală.

Şcolile rămân deschise şi se fac teste

-Într-o localitate unde ai incidenţă mare probabilitatea e mare să fie infectaţi. Noi oferim posibilitatea ca dacă într-o clasă nu sunt persoane infectate să se poată continua cu prezenţă fizică.

-După hotărârea CNSU, vor veni ordinele MS şi ME. Asistenţii vor face teste, dar poate fi solicitat şi DSP.

-Se scoate testarea peste 6 la mie. Vreau să fie un mediu sigur. Restaurantele rămân la aceeaşi capacitate. La fel şi terasele.

Testarea profesorilor

-Ori mâine, ori luni va fi gata. Începusem cu asistenţii sociali, apoi a venit propunerea şi cu profesorii. Vreau să le avem gata luni şi să le trimitem în Parlament. Cred ca fi un proiect care va include pe toată lumea. Personal din educaţie, din sănătate. Dacă Parlamentul României vrea, proiectele pot trece şi într-o săptămână.

Moţiunea de cenzură

-Noi ne ocupăm de soluţii pentru pandemie să-i ajutăm şi pe români. În Parlament azi nu poţi să discuţi cu nimeni. PSD, USR PLUS, AUR nu au altă intenţie decât să distrugă România. Sunt multe lucruri de făcut în perioada următoare.

Vaccinarea obligatorie

Sunt colegi care susţin. Vom vedea dacă va trece acest amendament. Am văzut discuţii, e o variantă la care ne gândim, dar eu cred că va rămâne doar varianta de testare. Sunt multe discuţii pe vaccinarea obligatorie şi aş vrea să lăsăm specialiştii să se pronunţe.

-Vaccinarea e singura soluţie de a scăpa de pandemie.

-România a fost zonă verde până acum două săptămâni. Totul era deschis, rata de infectare scădea în fiecare zi. Ceea ce am tot spus eu a fost că avem vaccin, să se vaccineze. Au fost centre de vaccinare deschise toată vara. Am cerut să rămână la fel şi paturile de la ATI. Că nu am fost ascultat, că MS nu a făcut nimic asta e alta problemă.

-Mă vaccinez cu doza a treia foarte curând.

Despre USR PLUS, „alianţa iresponsabililor”

-Avem alianţa iresponsabililor care, indiferent de situaţia în care suntem astăzi, ei vor să dea jos Guvernul. Şi fără niciun plan. Pentru că cei de la PSD nu vor să meargă la guvernare. USR PLUS, la fel, nu are niciun plan. Suntem în nişte filme de copii care nu iau în serios situaţia României. Pe partea de PNRR avem de luat decizii ca să putem implementa PNRR. Sunt oameni care au lucrat la PNRR şi acum s-au trezit că vor să colaboreze cu PSD. Ăsta e şocul momentului. Să stea lângă PSD şi AUR. Acum un an de zile ar fi făcut orice să nu fie lângă PSD.

Marţi e moţiunea. Există posibilitatea ca Guvernul să cadă. Ce face PNL?

-PNL tocmai a avut un Congres unde eu am câştigat şefia PNL. Nu există altă variantă de premier din partea PNL. PNL va fi la guvernare până în 2024. Nu există altă variantă. Vreau să-i văd pe cei de USR PLUS votând împotriva PNRR, împotriva celorlalte reforme.

-În această perioadă am văzut multe atacuri la PNL. Trebuie să se oprească. Cei care vor să negocieze cu PNL trebuie să aibă mare grijă ce mişcări fac. Dacă stai la masă cu PSD, nu stai la masă cu noi.

-Se formează guvern fără USR PLUS. Ar putea fi PNL UDMR, minorităţi. Fac să treacă acest guvern prin negocieri. Vă aduc aminte că USR nu a vrut să fie la guvernare nici anul trecut. Cred că ei chiar nu vor să fie la guvernare. Sunt mulţi oameni din USR PLUS care au înţeles că direcţia în care merge conducerea USR PLUS e una greşită. E greşită pentru români.

-Vor prezenta un program de guvernare foarte bun. Vom vedea clar cine e pentru reforme în România. Altfel, partidele îşi vor asuma că vor fi taxate la vot. În Parlament sunt şi mulţi oameni responsabili care nu vor să arunce România în aer. Sunt oameni cu care eu vorbesc şi care vor aceste reforme.

Sunt semnale de la preşedinte că vă susţine în a nu renunţa sub nicio formă?

-Domnul preşedinte a spus foarte clar că nu e niciun motiv pentru ca eu să-mi dau demisia sau să fiu demis.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!