Florin Cîţu, despre ancheta în cazul Matei Balş: „Mă interesează să văd ce măsuri s-au implementat după tragedia de la Piatra Neamţ”

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, referindu-se la incendiul de la Institutul Matei Balş şi la măsurile anti-incendiu luate în spitale, că îl intereseaza mai mult să vadă ce s-a implementat dupa tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ.

01 feb. 2021, 11:12
Florin Cîţu, despre ancheta în cazul Matei Balş: „Mă interesează să văd ce măsuri s-au implementat după tragedia de la Piatra Neamţ”

Florin Cîţu a declarat că ancheta care trebuie să determine cauza incendiului de la Institutul Matei Balş şi, eventual, să arate şi vinovaţii pentru tragedie, este în curs şi va aştepta să fie finalizată, înainte să emită vreo părere. Totuţi, prim-ministrul a spus că este în primul rând interesat de măsurile care au fost sau nu implementate după tragedia din Piatra Neamţ.

„Este prea rapid dupa ce s-a intamplat ca sa pot trage concluzii. Nu am discutat despre caldura, astept inca informatii. Dar stim foarte bine ca au existat probleme cu agentul termic in acea zona, dar nu stiu situatia in moemntul respreectiv. Vreau sa vad ce s-a implementat din ce s-a spus dupa tragedia de la Piatra Neamt. Stiu ca a existat un raport atunci si un plan de masuri, care trebuie sa vedem daca au fost sau nu implementate.”, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu, în ziua incendiului: „Vă promit, vinovații vor suporta consecințele”

Florin Cîțu a mai spus că sunt multe lucruri de făcut pentru sistemul de sănătate și promite că va introduce urgent criterii de performanță. „Salariile mari din sectorul public trebuie justificate de un mod de lucru profesionist”, a mai spus el.

„Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului.

Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului. Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce.

Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate”, a scris Florin Cîțu sâmbătă pe Facebook.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă cheamă românii la revoltă: „Poporul român trebuie sa iasă în stradă! Trădătorii trebuie să dispară”