Florin Cîţu, despre asasinarea afaceristului Ioan Crişan în Arad. „Se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat”

Florin Cîţu a declarat, joi, că discută în fiecare zi cu ministrul de Interne despre cazul asasinatului din Arad. Premierul a dat asigurări că mai multe echipe implicate în descoperirea persoanelor vinovat de producerea exploziei în urma căreia a murit afaceristul Ioan Crişan.

10 iun. 2021, 21:26
Florin Cîţu, despre asasinarea afaceristului Ioan Crişan în Arad. „Se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat”

Prezent joi la Timişoara, premierul Florin Cîţu a vorbit despre ancheta legată de asasinarea afaceristului Ioan Crişan în Arad.

„România este foarte sigură. Vorbim de un caz şi în acest moment cu siguranţă se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat. Vorbim de un singur caz în România. Am discuţii zilnic cu ministrul de Interne despre acest caz, mă ţine la curent cu informaţii noi, care apar în fiecare zi. Cum vor avea rezultatele finale, vi le vor prezenta şi îi las pe ei să le prezinte. Dar, repet, România este o ţară sigură”, a afirmat şeful Executivului, într-o conferinţă de presă la sediul Consiliului Judeţean Timiş.

Întrebat de ce nu a fost descoperit autorul atentatului în decurs de 10 zile, Florin Cîţu a dat asigurări că mai multe echipe de investigatori sunt implicate în descoperirea vinovaţilor.

„Nu îmi dau seama care este standardul, dar vă spun că au depus toate eforturile şi sunt multe echipe implicate în a-i găsi pe cei care au făcut acest atentat. Nu ştiu care este standardul să prinzi pe cineva după ce face un atentat – dacă este o statistică – mă voi uita şi apoi voi reveni”, a spus Florin Cîţu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Noi detalii cutremurătoare în cazul asasinatului din Arad. Omul de afaceri NU a murit în explozie

La doar 14 zile de la asasinatul din Arad, mașina în care omul de afaceri Ioan Crișan și-a găsit sfârșitul a fost adusă în București. Specialiștii din Capitală vor face o nouă expertiză a mașinii în laboratorul Institutului de Criminalistică. Până la acest moment oamenii legii nu au găsit nici măcar un suspect.

Afaceristul Ioan Crișan a murit pe data de 29 mai, în urma unei explozii a mașinii în care tocmai se urcase într-o zi ce ar fi trebuit să fie una obișnuită de sâmbătă, după ce și-a băut cafeaua în parcarea unui supermarket din Arad. Nu știm nici până în prezent cine este asasinul sau asasinii care au pus la cale și care, mai apoi, au pus în practică teribilul atentat.

O nouă pistă luată în calcul de anchetatori este aceea că cel care ar fi pus la cale atacul în care și-a pierdut viața omul de afaceri Ioan Crișan se afla la locul incidentului având în vedere că bomba trebuia declanșată la un moment dat.  Între timp, fiica și soția omului de afaceri au fost reaudiate. Totodată, umează sa fie audiat și fostul șofer al lui Crișan. Bărbatul a fost închis pentru trafic de droguri și eliberat în urmă cu două săptămâni. Se pare că în acest mod anchetatorii vor să afle mai multe despre traficul de droguri din zona de vest a țării, aceasta fiind, de asemenea, o posibilă pistă a anchetei.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul asasinatului de la Arad. Mașina afaceristului Ioan Crișan, care şi-a pierdut viaţa în explozie, adusă pentru expertiză la Bucureşti