Florin Cîţu, despre coaliţia cu PSD: „Nu este necondiţionată. Voi monitoriza şi vom lupta pentru principiile liberale”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a fost prezent luni, alături de propunerea liberalilor pentru funcţia de premier, Nicolae Ciucă, la consultările de la Cotroceni, dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii noii coaliţii de guvernare PNL-PSD-UDMR.

22 nov. 2021, 12:58
Florin Cîţu, despre coaliţia cu PSD: „Nu este necondiţionată. Voi monitoriza şi vom lupta pentru principiile liberale”

Florin Cîţu a spus, cu privire la faptul că Raluca Turcan i-a cerut demisia de la cârma partidului, că prim-vicepreşedintele PNL trebuia să vină la şedinţa BPN, dacă avea solicitări de făcut.

„Am fost la consultari, dupa ce am avut niste decizii. Este foarte important sa se stie de ce am luat aceste decizii. Au fost doua luni de zile in care nu s-au gasit solutii si asa am ajuns la acest compromis. Vreau sa-i asigur pe romani ca aceasta coalitie nu este una neconditionata. Voi monitoriza si ma voi asigura ca interesele romanilor nu vor fi puse sub semnul intrebarii. Vom lupta in continuare pentru principiile liberale.”, a spus Florin Cîţu, la sosirea la sediul PNL.

Întrebat de ce propunerile de miniştri nu au fost votate nominal, ci pe listă, dar şi despre declaraţiile Ralucăi Turcan, care i-a transmis printr-un mesaj intern că îi solicită demisia de la conducerea partidului, Cîţu a spus că aceasta trebuia să vină la şedinţă.

Florin Cîţu: „Dacă nu mai sunt bani de salarii, să-şi asume Raluca Turcan, ministrul Muncii”

„Aşa s-a votat întotdeauna in PNL. Nu are sens sa discutam in afara cum administram noi deciziile in PNL. Am avut o echipa de negociere, a fost supusa la vot lista de ministri şi a trecut cu majoritate. Am vazut ce s-a discutat in ultimele zile in spatiul public si vreau sa spun din nou că Ministerul Finantelor este important pentru orice premier, dar si Ministerul Fondurilor Europene. PNRR va garanta reformele din perioada urmatoare. Raluca Turcan, daca avea ceva de spus, putea veni la sedinta BPN. Daca nu mai sunt fonduri, sa-si asume, ca ministru al Muncii. Daca oamenii nu au fost la sedinta, nu stim cum ar fi votat.”, a adăugat Cîţu, după care a plecat din faţa jurnaliştilor prezenţi la sediul PNL.

Citeşte şi: Raluca Turcan îi cere demisia lui Cîţu, după negocierile cu PSD: „V-aţi milogit la Ciolacu pentru a prinde un colţ de pâine!”