Florin Cîțu, despre efectele plafonării tarifelor RCA: Prețurile polițelor vor exploda, o companie sau două vor ieși de pe piață

Senatorul PNL Florin Cîţu susține că efectele pe termen scurt ale plafonării tarifelor RCA sunt faptul că preţurile RCA vor exploda, o mare parte dintre companii vor renunţa să mai vândă RCA şi o companie sau două vor ieşi de pe piaţa din România.

05 apr. 2023, 11:10
Florin Cîțu, despre efectele plafonării tarifelor RCA: Prețurile polițelor vor exploda, o companie sau două vor ieși de pe piață

Proiectul de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto ( RCA ) pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie urmează să fie discutat miercuri în ședința de Guvern.

Fostul premier Florin Cîțu nu susține această măsură și afirmă că plafonarea tarifelor RCA nu va aduce nimic bun pe piața polițelor RCA.

”Efecte pe termen scurt ale plafonării preţului pentru RCA (din punctul meu de vedere cea mai proastă soluţie pentru această piaţă). În momentul în care statul elimină acest plafon (eu sper că îl elimină cândva), preţurile RCA VOR EXPLODA”, spune senatorul PNL în postare.

Citește și: Cresc tarifele pentru locurile de parcare din București. Mulți locuitori renunță din cauza prețurilor mari

Florin Cîţu arată că un alt efect este că o mare parte dintre companii vor renunţa să mai vândă RCA şi se vor concentra pe alte produse.

”O companie sau două vor ieşi de pe piaţa din România”, mai spune Cîțu despre efectele plafonării preţului la RCA.