Florin Cîţu, despre Legea bugetului: Programul de guvernare al PSD duce România în criză economică, inflaţie şi dobânzi mari

Publicat: Miercuri, 13 Martie 2019 12:09 // Actualizat: Miercuri, 13 Martie 2019 12:09 // Sursa: romaniatv.net

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după dezbaterea Legii bugetului în comisii, că ministrul Finanţelor Publice a refuzat să semneze o declaraţie pe proprie răspundere că datele prezentate în buget sunt reale, deşi OUG 114 prevede expres acest lucru. ”Este clar că România se îndreaptă cu paşi repezi spre dezastru”, iar ” programul de guvernare al PSD duce România în criză economică, inflaţie şi dobânzi mari”, susţine senatorul liberal, care a mai spus că declaraţia de presă a ministrului Eugen Teodorovici a fost mai lungă decât dezbaterea din comisii.

”Declaraţia publică a ministrului Finanţelor a fost mai lungă decât dezbaterile pe buget, ceea ce ne arată clar unde sunt interesele acestui Guvern”, a declarat, miercuri, la finalul dezbaterilor pe buget din Comisii, senatorul PNL Florin Cîţu.

Acesta a afirmat că ministrul Eugen Teodorovici a venit nervos la dezbateri.

”Am avut un ministrul care a venit nervos, după ce a fost umilit la şedinţa ECOFIN de la Bruxelles. A venit hotărât să îşi impună punctul de vedere şi să oprească opoziţia în a arăta care sunt problemele acestui buegt şi a susţine amendamentele. Şi astăzi am cerut ministrului Finanţelor Publice să respecte legislaţia în vigoare, să respecte Ordonanţa 114 pe care tot domnia sa adoptat-o, care, la articolul 46, se spune foarte clar că ministrul Finanţelor Publice şi premierul României trebuie să semneze declaraţie pe propria răspundere, în principal referitoare la faptul că datele folosite în bugetul României sunt cele corecte, nu sunt date false. Domnia sa început să facă mişto, este obişnuit cu aşa ceva, dar nu este obişnuit cu lucruri serioase”, a mai spus Cîţu.

Acesta susţine că, aşa cum arată Legea bugetului de stat, ”ştim foarte bine câteva lucruri: informaţiile incluse sunt false nu şi le asumă nici măcar ministrul Finanţelor Publice, veniturile la bugetul de stat, acum după ce am primit şi datele reale de la INS, se ştie foarte bine că sunt supraestimate”.

”Este clar că România se îndreaptă cu paşi repezi spre dezastru. În aceste zile vom avea şi decizie finală a celor de la Standard & Poors’s care va confirma ceea ce am spus de la început: programul de guvernare al PSD duce România în criză economică, inflaţie şi dobânzi mari”, a mai spus senatorul liberal.

De la ora 14.00, Legea bugetului de stat pe 2019 va intra la vot în planul Parlamentului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget Eugen Teodorovici Florin Citu Parlament
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7305
RON
21 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H