Florin Cîțu, despre lipsa avizelor pentru proiectul Anghel Saligny: „Sunt interese politice, nu ar trebui nimeni să facă abuz în serviciu”

Florin Cîțu a venit cu lămuriri după ce ședința de guvern de miercuri a fost suspendată pe fondul nemulțumirilor venite din partea USR PLUS legate de faptul că premierul a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții Anghel Saligny.

01 sept. 2021, 16:31
Florin Cîțu, despre lipsa avizelor pentru proiectul Anghel Saligny: „Sunt interese politice, nu ar trebui nimeni să facă abuz în serviciu”

„Pe ordinea de zi sunt multe proiecte pe care nu le știu. discutăm, le facem acolo în ședința de guvern. nu e un secret pt nimeni că românia e în întârziere cu dezvoltarea localităților”, a spus Cîțu.

A fost o înțelegere pe proiectul Anghel Saligny? „Nu a fost nicio înțelegere în coaliție. Eu am spus f oarte clar că mă interesează să dezvoltăm România. Din partea mea, toți colegii au avut susținerea pentru a soluționa orice problemă au avut de fiecare dată. Nu-i putem ține pe loc pe români”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă Anghel Saligny îl ajută în lupta internă cu partidul, Florin Cîțu a spus că „nu, nu are nicio legătură”.

Proiectul nu avea avizele de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Justiţiei, conduse de USR PLUS. Florin Cîțu a spus, întrebat dacă are ceva să-i reproșeze lui Stelian Ion, că „nu, eu vreau doar ca fiecare ministru să-și vadă de treabă”.

Reporter: Conduceți un guvern în care aveți opoziție din partea anumitor miniștri?

Cîțu: Nu e opoziție, sunt interese politice.

Reporter: A fost abuz în serviciu ce au făcut miniștrii USR?

Cîțu: Nu sunt jurist, am spus că nu ar trebui nimeni să facă abuz în serviciu.

Ludovic Orban, apel la pace după scandalul din Guvern: „Anghel Saligny este un proiect important pentru România, trebuie căutată o formă de înțelegere”

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că programul de investiţii „Anghel Saligny” este un proiect important pentru România. De aceea, şeful PNL susţine că trebuie căutată o formă de înțelegere la nivelul coaliției pentru a fi adoptat cât mai repede PNDL3.

„Deocamdată nu a existat o speță în care să se stabilească dacă aceste prevederi legale conțin în sine dreptul de avizare tacită. Nu s-a discutat, dar în principiu este stabilit un termen pentru avizare. Avizele trebuie să fie în regulă, proiectul Anghel Saligny este un proiect important pentru România și pentru dezvoltarea comunităților locale, ca să existe dubii constituționale. (…) De obicei, avizele vin cu observații. Se negociază între ministerul inițiator și ministerul avizator aceste observații. Premierul este cel care ia decizia. Eu am condus un guvern monocolor al PNL, acum suntem într-un guvern de coaliție și trebuie căutată o formă de înțelegere pentru a adopta cât mai repede actul normativ care să lanseze PNDL3, pentru că acest proiect este foarte important pentru România”, a spus liderul PNL.