Florin Cîţu, despre PNRR: „Primii bani vor veni la sfârşitul lui noiembrie. Vom vedea atunci ce sumă va fi”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, referitor la întâlnirea de luni cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în vederea finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că este un moment istoric pentru România.

27 sept. 2021, 13:47
Florin Cîţu, despre PNRR: „Primii bani vor veni la sfârşitul lui noiembrie. Vom vedea atunci ce sumă va fi”

Cîţu a mai spus că prima tranşă de bani prin PNRR va veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, fără să precizeze suma exactă, despre care spune că va fi aflată la momentul respectiv.

„Veţi vedea ultima variantă a PNRR. Este un moment istoric pentru România. O componentă a Planului de investiţii pe care îl avem pe următorii opt ani de zile, cel puţin, cele 29,9 miliarde euro care vin prin PNRR, 9,7 miliarde de euro din 48 de miliarde la nivel european sunt pentru transporturi.

E cea mai mare sumă din UE. Avem 3,6 miliarde pentru România educată, deci vor merge în educaţie. Sunt fonduri pentru sănătate, pentru spitale noi. Este un program de investiţii clar, dar şi reformă, pentru că ele merg împreună. Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie. Vom vedea exact suma la acel moment”, a declarat luni Florin Cîţu.

Citeşte şi: Cristian Ghinea, avertisment sumbru: „PNRR s-ar putea bloca din cauza crizei politice”

Florin Cîţu şi Cristian Ghinea se întâlnesc luni, la Bucureşti, cu şefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen va face luni o vizită oficială la Bucureşti în contextul finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen va avea întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu.

Înaintea vizitei, Ursula von der Leyen a scris pe Twitter că este în drum spre România pentru a vedea cum se desfăşoară redresarea pe teren, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS”. Dacian Cioloş: „Nu intenţionez să intru în guvern”


loading...