Florin Cîţu despre proiectul privind starea de criză: Sperăm să fie adoptat săptămâna viitoare. Nu modifică Constituţia

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, a afirmat că speră ca proiectul privind securitatea şi apărarea ţării să fie adoptată săptămâna viitoare, precizând că acesta nu modifică Constituţia, iar până la urmă Parlamentul are ultimul cuvânt.

09 mart. 2022, 12:11
Florin Cîţu despre proiectul privind starea de criză: Sperăm să fie adoptat săptămâna viitoare. Nu modifică Constituţia

Florin Cîţu a declarat, miercuri, referitor la proiectul privind starea de criză, că „au fost doar discuţii iniţiale, sperăm ca proiectul să fie adoptat săptămâna următoare”.

„Proiectul a fost la CSAT, este un proiect deja discutat, acum vine spre Parlament şi deocamdată se uită experţii partidelor la el, vedem dacă mai trebuie ceva adăugat şi apoi să fie adoptat în şedinţa de Guvern. (…) E mai mult despre aceste modificări, România ar permite trupelor străine să vină pe teritoriul României, sunt mai multe modificări de care avem nevoie în perioada următoare”, a explicat Florin Cîţu, citat de news.ro.

Citeşte şi: Ministerul Apărării, anunţ de ultimă oră despre STAREA DE CRIZĂ. Proiectul va fi schimbat din temelii

Întrebat dacă sunt nemulţumiri în PSD că prin acest proiect CSAT ar avea puteri sporite, Florin Cîţu a răspuns: “Acest proiect nu modifică Constituţia. Constituţia spune foarte clar că orice ţine de situaţii de urgenţă, de Armată, până la urmă Parlamentul are ultimul cuvânt şi acest lucru nu se schimbă, doar legislaţia în vigoare trebuie updatată la condiţiile de azi, la nevoile de azi. În rest, nu se modifică şi nu se dau puteri sporite. Constituţia este cea care dă aceste puteri şi acelea sunt date Parlamentului”.

Florin Cîţu a mai transmis că proiectul trebuie adoptat mai întâi în şedinţa de Guvern.

“Ar trebui să treacă săptămâna viitoare prin Parlament, în şedinţa de Guvern trebuie adoptat întâi. Noi ce am spus, liderii celor două partide, vom face totul pentru a avea acest proiect adoptat cât mai rapid în procedură de urgenţă”, a mai transmis liderul PNL.

Mai mulţi parlamentari din coaliţia de guvernare, atât de la PSD, cât şi de la PNL, au criticat proiectul de lege care reglementează starea de criză, pe motiv că Parlamentul este ignorat în procesul decizional, susţin surse politice pentru News.ro.

“În felul acesta, Parlamentul rămâne cu rol decorativ, iar decizia se mută la CSAT. E primul pas spre dictatura militară”, argumentează sursele citate.