Florin Cîţu, despre relaxarea de la 1 iunie: „Mâine se întruneşte comitetul interministerial. Sper să fie nişte decizii pe care le vom aproba în CNSU”

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie se va întruni vineri, a anunţat premierul Florin Cîţu care a adăugat că speră ca la şedinţă să fie nişte decizii care ulterior să fie aprobate în CNSU.

13 mai 2021, 15:31
Florin Cîţu, despre relaxarea de la 1 iunie: „Mâine se întruneşte comitetul interministerial. Sper să fie nişte decizii pe care le vom aproba în CNSU”

Florin Cîţu a adăugat că vor fi discuţii despre posibile noi măsuri şi la întâlnirea de joi, de la Cotroceni, unde preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat atât pe premier, cât şi pe miniştrii şi secretarii de stat implicaţi în controlul şi combaterea pandemiei.

„Mâine este comitetul interministerial. Sper să fie nişte decizii acolo pe care le vom aproba în CNSU. Bineînţeles că le vom discuta şi la Cotroceni. Poate vom anunţa şi astăzi, să vedem discuţia cu domnul preşedinte”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Întrebat dacă vom putea circula liber după ora 22.00, începând de la 1 iunie, premierul a răspuns: „Dacă aceasta o să fie decizia CNSU, bineînţeles că aşa se va întâmpla. O să întrebăm preşedintele CNSU, să vedem ce spune. Vom vedea care sunt propunerile în perioada următoare. Urmează o discuţie importantă cu domnul preşedinte pe această temă şi după aceea vom vedea care sunt măsurile. Aveţi răbdare câteva zile şi apoi vom vedea exact care vor fi măsurile”.

Florin Cîţu: „Pe 22 mai, la finala Cupei României, vom avea spectatori”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat joi o şedinţă cu prim-ministrul Florin Cîţu şi cu membri ai Guvernului cu responsabilităţi în domeniul sănătăţii, iar temele de discuţie vor fi situaţia epidemiologică şi măsurile de restricţie.

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că 22 mai va fi o zi importantă deoarece toţi miniştrii vor ieşi în stradă pentru a susţine campania de vaccinare, iar finala Cupei României va avea loc tot atunci şi va fi un eveniment cu spectatori.

„Vaccinarea continuă. Tot Cabinetul de miniştri iese în stradă pe 22 mai. Tot pe 22 mai se joacă şi finala Cupei României, e un eveniment în care vom avea spectactori. Sper să ajung şi eu acolo. O zi importantă – 22 mai Guvernul în stradă şi Cupa României. Cred că o să fiu la teatru sâmbătă cu un eveniment cultural cu spectatori”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Acesta a precizat că semnele sunt bune în ceea ce priveşte pandemia.

Citeşte şi: Scandalul raportării deceselor de coronavirus. Marcel Ciolacu:”Urmaşa lui Vlad Voiculescu a înșirat cu incoerență multe cifre”