Florin Cîţu, despre tensiunile cu PSD. „PNL nu poate să închidă ochii şi în acelaşi timp să fie blamat că este cel care vrea să rupă această coaliţie”

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a declarat că PNL nu poate să închidă ochii şi să fie "blamat că vrea să rupă această coaliţie".

08 feb. 2022, 14:10
Florin Cîţu, despre tensiunile cu PSD. „PNL nu poate să închidă ochii şi în acelaşi timp să fie blamat că este cel care vrea să rupă această coaliţie”

Florin Cîţu a afirmat marţi că discuţia cu partenerii de guvernare este despre cum va funcţiona coaliţia în viitor.

“Discuţia a fost despre cum va funcţiona coaliţia în viitor pentru că PNL nu poate să închidă ochii şi în acelaşi timp să fie cel care este blamat că vrea să rupă această coaliţie. Până la urmă cei care au venit în coaliţie când au venit la guvernare alături de noi trebuie să se uite dacă vor să fie cu noi în echipă şi facem acest compromis sau dacă vor să…..”, a afirmat preşedintele PNL.

Florin Cîţu a anunţat că şedinţa coaliţiei programată marţi a fost amânată.

Citeşte şi: Şedinţa coaliţiei a fost ANULATĂ în ultimul moment. Cseke Attila ar fi infectat cu COVID

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat luni că nu va accepta ca PNL şi PSD să fie împreună la guvernare, iar PNL să fie cel care „încasează” şi să fie ţinta unor campanii precum cea lansată de Tineretul Social Democrat.

Florin Cîţu confirmă afirmaţiile conform cărora campania online împotriva sa este una plătită. „Când deja există în spate o campanie de sponsorizare, este clar că cineva a vrut să facă acest lucru există o strategie, foarte bine, dacă asta este să o ştim”, afirmă el.

„Pentru mine trebuie să fie lucrurile foarte clare. Am fost şi sunt foarte onest, transparent, vreau să mi se spună foarte clar în ce direcţie mergem şi dacă mergem împreună. Noi am făcut un compromis în această guvernare şi suntem la guvernare cu Partidul Social Democrat. Dar dacă suntem la guvernare şi apoi să fim cei care încasează şi să închidem ochii de fiecare dată şi apoi să fim arătaţi tot noi cu degetul că nu vrem să meargă această coaliţie, nu voi accepta. Astfel de practici trebuie să se termine, dacă vrem să mergem mai departe. Ăsta a fost mesajul şi pentru… în coaliţie şi acesta va fi mesajul meu tot timpul: dacă vrem să mergem mai departe, atacuri plătite de partide… era o campanie online finanţată, sponsorizată. Era o campanie sponsorizată, e public cât a fost sponsorizată, cât timp a fost sponsorizată, nu poţi să spui că este doar o postare, că a pus-o cineva… Nu! Când deja există în spate o campanie de sponsorizare, este clar că cineva a vrut să facă acest lucru există o strategie, foarte bine, dacă asta este să o ştim”, a afirmat Florin Cîţu, luni, la Digi 24.

Citeşte şi: Florin Cîţu mitraliază PSD după campania sponsorizată împotriva sa: „Dacă PSD va merge în aceeaşi direcţie, PNL va discuta”