Florin Cîţu, despre un nou proiect de lege privind certificatul verde: Sper să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile

Florin Cîțu, președintele PNL, a spus miercuri, după ce Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că există un draft al unui nou proiect de lege privind certificatul verde, că experienţa sa din ultimii ani îi spune că s-ar putea să nu treacă foarte rapid un nou proiect.

08 dec. 2021, 16:16
Florin Cîţu, despre un nou proiect de lege privind certificatul verde: Sper să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile

Florin Cîţu, despre un nou proiect de lege privind certificatul verde: Sper să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile: ”Sper să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile”

Președintele PNL și al Senatului a mai declarat, înainte de şedinţa coaliţiei, că o variată nouă de proiect de lege privind certificatul verde va întârzia implementarea certificatului verde.

”Sper să mă înşel, sper să nu am dreptate, sper să fie o variantă să treacă imediat în Parlament, dar experienţa mea din ultimii ani îmi spune că s-ar putea să nu treacă foarte rapid. Dar aşteptăm varianta, sper să fie optimă, să treacă imediat de Parlament, să rezolvăm această problemă. Am arătat că în momentul în care am introdus proiectul de lege în Parlamentul României a crescut rata de vaccinare, am depăşit 7 milioane de persoane vaccinate”, a afirmat Cîţu.

Florin Cîțu a precizat că, în momentul în care acel proiect nu a fost susţinut, din păcate, de actualii noştri parteneri de coaliţie, rata de vaccinare a scăzut. ”Eu sper să vină cât mai repede cu această propunere, să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile”, a mai spus Cîţu.

PNL vrea certificatul verde la serviciu şi vaccinare obligatorie cât mai repede

Noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, spune că, în opinia sa, e momentul oportun ca România să scoată de la naftalină Legea vaccinării obligatorii și să o voteze. De asemenea, PNL cere dezbaterea de urgenţă a legii referitoare la certificatul verde.

„Noi de dorim urgentarea acestor dezbateri. De altfel, această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi. Ne-am dori responsabilitate din partea parlamentarilor pentru a avea o legislație cât mai curând. (…) Avem nevoie de o lege a certificatului verde. Am înțeles că miercuri va fi ședința de guvern la care vor veni cu noi propuneri concrete în legătură cu măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare”, a spus Stroe.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat şi el recent că până la finele anului Legea privind certificatul COVID urmează să fie adoptată, într-o formă agreată cu specialiştii în materie. PNL susţine în continuare adoptarea cât mai repede a proiectului legislativ privind certificatul verde, motivând că este o măsură care ajută economia şi campania de vaccinare, a declarat, luni, preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu. „Este lege pe care eu am iniţiat-o, împreună cu ministrul Internelor, eu vreau să treacă. Aud tot felul de alte variante. Ceea ce eu citesc, întârzieri, până la urmă, trebuie să ne hotărâm foarte clar: vrem sau nu vrem acest certificat verde. Eu am spus că este nevoie de el. Din punctul meu de vedere, este o măsură care ajută economia, pentru că aşa poţi să ai garanţia că economia rămâne deschisă cu un certificat verde şi poţi să ai şi o campanie de vaccinare care poate să aibă succes. Dacă se încearcă tergiversarea, atunci vom vedea. Noi susţinem în continuare că acest proiect de lege trebuie să treacă cât mai repede”, a precizat Cîţu, întrebat pe această temă.