Florin Cîțu, despre venirea valului patru al pandemiei: În România nu ar trebui să existe această discuție

Premierul României, Florin Cîţu, s-a arătat mulţumit de felul în care decurge campania de vaccinare şi a declarat că nu vede niciun motiv pentru care să avem valul patru al pandemiei în România.

17 iun. 2021, 15:22
Florin Cîțu, despre venirea valului patru al pandemiei: În România nu ar trebui să existe această discuție

Florin Cîțu a abordat subiectul vaccinării și posibilitatea unui eventual val patru al infectărilor cu coronavirus. Premierul spune că nu ar trebui să se pună problema existenţei unui val patru.

„Este clar că până aici, noi, ca guvern, am făcut cam tot ce se putea face. Avem dozele de vaccin, cine vrea să se vaccineze în România [poate] astăzi. Am fost prima țară din Uniunea Europeană unde te poți vaccina fără niciun fel de programare. Deci alegi cu ce vaccin dorești să te vaccinezi și mergi să te vaccinezi. Deci, din punctul de vedere al guvernului am făcut tot ceea ce voiam să facem ca să avem această campanie de vaccinare de succes. Nu este vorba despre un succes al campaniei de vaccinare a guvernului, este vorba de o campanie pentru viață, despre asta vorbim”, a declarat premierul României.

„Este o campanie de revenire la normalitate. Doar prin vaccinare putem să revenim la normalitate. Tot aud prin spațiul public discuții despre valul patru. N-ar trebui să avem aceste discuții despre valul patru. În România, astăzi, avem dozele de vaccin necesare să se vaccineze toată lumea. Dacă ne vaccinăm nu avem valul patru. Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm nu mai avem valul patru. Acest val patru există doar dacă noi nu vrem să ne vaccinăm”, a mai adăugat Florin Cîțu.

O nouă veste bună pentru români! Noi relaxări de la 1 iulie

„Cred că de la 1 iulie se vor putea redeschide târgurile”, a mai spus premierul.

Problema gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei

„Am văzut că în Bucureşti există subiectul cu problema deşeurile. Sunt sancţiunile prea mici? Dacă aşa e, le creştem. Ştim toţi care e problema, dar nu se rezolvă. Punem sancţiuni mai mari dacă se rezolvă. Aştept de la agenţiile statului care au abilităţi în aceste domenii să vină cu soluţii clare şi să aplice legea”.

Ştire în curs