Florin Cîţu, după câştigarea alegerilor din PNL: „De azi vom fi un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului politic, PSD”

Premierul Florin Cîţu a câştigat alegerile din cadrul congresului PNL pentru preşedinţia liberalilor şi a susţinut un scurt discurs, continuat la ieşirea din pavilionul central al Romexpo, în faţa presei.

25 sept. 2021, 18:43
Florin Cîţu, după câştigarea alegerilor din PNL: „De azi vom fi un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului politic, PSD”

Florin Cîţu şi-a îndreptat atenţia spre adversarii de la PSD în discursul său, asigurându-şi colegii că va unifica partidul şi va lupta cu toate forţele împotriva social-democraţilor.

„Multumesc mult de tot. Dragi colegi, am spus de mai multe ori, dar acum este mai important ca niciodata, acest vot ma onoreaza si ma responsabilizeaza. In acelasi timp, nu ma surprinde acest vot, pentru ca am spus de prima data ca echipa castigatoare este singura alegere. In acelasi timp, va spun ca voi presedintele tuturor liberalilor si vom fi un partid unit.

Vom folosi toate resursele impotriva adversarului politic, PSD. Aceste alegeri au fost o miscare, care incepe cu PNL si care va schimba Romania in bine. Va multumesc!”, a declarat Florin Citu la aflarea rezultatelor.

Florin Cîţu, despre membrii PNL care l-au criticat: „De azi suntem un partid unit, nu există vânătoare de vrăjitoare în PNL”

Întrebat despre moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune imediat după congresul PNL, Florin Cîţu a declarat scurt că „este dreptul lor să depună o moţiune”.

„Nu exista o vanatoare de vrajitoare in PNL, de maine, chiar de azi, suntem un partid unit”, a mai spus Cîţu, cu referire la membrii importanti care l-au criticat, printre care Dan Motreanu şi Ilie Bolojan.

„Multumesc si celor care au huiduit dar m-au votat, sunt sigur ca au existat si dintre acestia. Avem mult de munca si langa mine am o echipa care a demonstrat ca este in stare sa lucreze pentru romani. Pentru preşedinţia Camerei deputaţilor este nevoie de un vot, vom vedea cine va fi.”, a mai spus Cîţu, la plecarea de la congres.

Referitor la refacerea coaliţiei de guvernare si posibilitatea ca Dacian Cioloş, în caz că va câştiga preşedinţia USR-PLUS, ar putea fi un partener de negociere mai facil decat Dan Barna, premierul s-a arătat rezervat.

„Moțiunea PSD, dacă nu are voturile USR, nu poate să treacă. USR trebuie să se decidă dacă vrea să fie lângă PSD sau vrea să fie lângă PNL. Am fost un partener onest și transparent. Dacă rămân lângă PSD înseamnă că sunt în opoziție și schimb și eu strategia.

Eu stiu ca discutam cu cei doi copresedinti ai USR-PLUS. Cea mai mare sanse la guvernare o are coalitia PNL-USR-PLUS-UDMR. Noi nu ne amestecam in alegerea altor partide. Eu pot sa ii sun oricand, dar pana nu se termina congresul lor nu cred ca vor ei sa negocieze. Nu am luat in calcul niciun nume pentru Ministerul Sanatatii, eu cred ca in acest moment cei de la USR-PLUS au prima sansa sa-si recapete portofoliile din guvern. Am vazut declaratii politice ale celor de la USR, care sunt opiniile unor tabere, dar dupa congresul lor vor fi altfel discutiile. Eu nu vad alta varianta. Daca au o motiune impotriva propriului guvern, nu se poate sta la masa.

Florin Cîţu: „Am pierdut 3-4% în sondaje, iar anul trecut, cu Ludovic Orban, am pierdut aproape 15%”

Eu am lucrat foarte bine cu Ghinea pe PNRR si mi -a parut normal sa fac acest gest, pentru aceasta munca de 8 luni.”. a spus premierul Cîţu.

„Nu la mine trebuie sa vina demisia lui Ludovic Orban, ci la PArlament, ca de acolo isi da demisia. Vom vorbi, conttam pe experienta sa in perioada urmatoare, are un loc important in PNL. Eu am spus foarte clar ca PNL are un parteneriat mai puternic ca niciodata cu Klaus Iohannis si acest parteneriat este garantul guvernarii pana in 2024. Sigur ca vom avea un prezidentiabil, vom vedea cine dintre liderii partidului din acel moment va fi cel mai bine clasat si pe acela il vom sustine.

Multe dintre mesajele lansate de Orban i-au radicalizat pe sustinatorii sai. Cred ca a fost o strategie care nu l-a ajutat deloc.

Am vazut sondajele, dar daca ne uitam ca anul trecut am pierdut 15%, mult mai mult, cand Orban era premier. In campanie am pierdut, dar 3-4%, nu ca anul trecut. Avem timp sa coonstruim si tinta noastra este sa castigam toate alegerile in 2024. Era important, pentru ca PNL nu mergea in directia buna pentru liberali si pentru Romania. Eu nu vreau sa facem PNL mare prin populisme, ci prin mesajul liberal.”, a spus Câţu, la Digi24, referitor la discursul de perdant al lui Ludovic Orban.

„Ne ocupam de pandemie, crestem numarul de paturi constant, ati vazut ca creste si rata de vaccinare din nou, lumea intelege ca aceasta este singura solutie. Nu este adevarat ca s-au facut reguli speciale pentru congres. Au fost modificate unele prevederi pentru a ajuta companiile. AIci 90% erau vaccinati si toti au venit cu certificatul verde.”, a spus Cîţu, referitor la organizarea congresului în plin vârf al valului 4.

Citeşte şi: Cristian Ghinea: „Zvonurile legate de presupuse negocieri pentru a reveni în guvern fără o refacere a coaliţiei din care să facă parte USR-PLUS sunt fake news”