Florin Cîţu, după ce a discutat cu Iohannis despre condamnarea din SUA: „Nu a fost niciun reproş. Domnul preşedinte este o inspiraţie”

Premierul Florin Cîţu a afirmat că a discutat joi cu preşedintele Klaus Iohannis despre episodul condamnării sale în Statele Unite, iar şeful statului nu i-a reproşat faptul că nu a dezvăluit mai devreme acest eveniment neplăcut din tinereţea sa.

20 aug. 2021, 09:30
Florin Cîţu, după ce a discutat cu Iohannis despre condamnarea din SUA: „Nu a fost niciun reproş. Domnul preşedinte este o inspiraţie”

Florin Cîţu a declarat, într-o emisiune de la TVR, că cea mai mare supărare a sa, legat de acest scandal, este că unii colegi din PNL „au preluat retorica PSD”, încercând să influenţeze astfel alegerile interne ce se vor desfăşura la congresul liberal din 25 septembrie.

„Nu. Am discutat despre eveniment şi atât. Nu a fost niciun reproş”, a răspuns Florin Cîţu.

Pe de altă parte, Cîţu a fost întrebat dacă s-a simţit încurajat de preşedinte în campania pentru şefia PNL.

„Preşedintele Klaus Iohannis a fost mai mult o inspiraţie pentru mine. Nu. Încurajat, bineînţeles, pentru că am o relaţie, şi s-a văzut, o relaţie bună cu domnul preşedinte, dar este mai mult o inspiraţie, pentru modul în care a ales să facă politică în România. După ani de zile, în care am avut acel tip de politician vechi şi preşedinte, a venit şi a schimbat şi imaginea Preşedinţiei, dar şi modul în care se face politică în România, de aceea am spus că este o inspiraţie pentru mine”, a spus premierul.

Florin Cîţu: „Critici sunt mereu, dar e trist să vezi colegi preluând retorica PSD”

Totuşi, premierul Florin Cîţu a criticat faptul că membri din PNL ar fi preluat „retorica PSD”.

„Critici vor fi întotdeauna, şi la PSD este plin de critici. Ceea ce este trist este să vezi că retorica celor de la PSD este preluată şi de unii dintre colegii din PNL, atunci este trist”, a afirmat şeful Guvernului, potrivit Agerpres.

Congresul PNL din 25 septembrie vor participa 5000 de delegați însă numărul va fi decis în funcție de situația pandemică din București. Dacă Capitala va rămâne în scenariul verde, atunci ar putea participa toți delegații, vaccinați sau cu test, însă numărul lor se va reduce dacă rata de incidență va crește.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre restricţiile pentru nevaccinaţi. „Nu cred că mai e nevoie de restricții dacă ai vaccin. Nu vreau să facem discriminări”