Florin Cîţu, după demiterea lui Voiculescu: Această coaliţie s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane

După ce l-a demis pe Voiculescu, Florin Cîţu a anunţat în cadrul unei declaraţii de presă că alianţa partidelor de guvernare s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane.

14 apr. 2021, 13:08
Florin Cîţu, după demiterea lui Voiculescu: Această coaliţie s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane

Florin Cîţu a anunţat miercuri demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Florin Cîţu: Am decis să fac o modificare la vârful sistemului Sănătăţii

„România trece printr-o situaţie dificilă în lupta cu pandemia. Ca să avem succes am spus ca este nevoie de incredere in instituţiile statului. Am decis astăzi să fac o modificare la vârful sistemului Sănătăţii. Eu cred cu tarie in aceasta coalitie de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, nu in jurul unor persoane”, a declarat premierul.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în funcția de secretar de stat, s-a opus însă acestei eventuale demiteri.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Citeşte şi USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu: Nu vedem nicio soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier în coaliție. SURSE

Klaus Iohannis a semnat decretul. Vlad Voiculescu, demis oficial de la Ministerul Sănătății

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funție a lui Vlad Voiculescu, miercuri după-amiază.

”Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Florin Cîțu îi înaintase președintelui României documentele de revocare, cu doar câteva ore în urmă.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Guvernul României.

Citeşte şi Miniştrii USR îl boicotează pe Cîţu şi nu participă la şedinţa de guvern de miercuri

 


loading...
Partenerii noștri