Florin Cîţu, după incendiul de la spitalul din Ploieşti: „Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical. Singura soluţie e să ne vaccinăm în continuare”

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat joi că a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare şi instalaţiile de oxigen să fie atent şi constant verificate, pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

11 nov. 2021, 10:03
Florin Cîţu, după incendiul de la spitalul din Ploieşti: „Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical. Singura soluţie e să ne vaccinăm în continuare”

Florin Cîţu subliniază că joi dimineaţă a fost în permanentă legătură cu secretarul de stat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport Covid-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roşu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi, 15 dintre ei au fost transferaţi. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început.

Florin Cîţu: „Singura soluţie pentru a lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”

Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 şi toţi cei implicaţi trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranţa pacienţilor! Şi repet: singura soluţie prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a declarat Cîţu.

Doi pacienţi cu COVID-19 au murit carbonizaţi şi o infirmieră a suferit arsuri în urma unui incendiu ibucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti.

Citeşte şi: Mai multe spitale COVID-19 nu au autorizație de securitate la incendiu. Autoritățile fac apel: Nu mai aduceţi aeroterme, lumânări și candele, brichete şi ţigări în spitale


loading...