Florin Cîţu, după întâlniri cu reprezentanţi ai HoReCa şi ai investitorilor străini: „Mă bucur să văd că vin cu propuneri pentru revenirea la normalitate din 1 iunie”

Premierul Florin Cîţu a avut joi o întâlnire cu reprezentanţi ai investitorilor străini din România, în urma căreia s-a declaratsatifăcut de faptul că aceşti au idei şi propuneri pe care le pun în dezbatere, astfel ca scopul comun, acela al începerii reintrării în normalitate de la 1 iunie, să poată fi atins.

08 apr. 2021, 17:31
Florin Cîţu, după întâlniri cu reprezentanţi ai HoReCa şi ai investitorilor străini: „Mă bucur să văd că vin cu propuneri pentru revenirea la normalitate din 1 iunie”

Florin Cîţu a dat o declaraţie la sfârşitul întâlnirii, publicată pe pagina de Facebook a Guvernului României, în care a reafirmat importanţa campaniei de vaccinare pentru a putea începe relaxarea măsurilor de la 1 iunie şi a amintit din nou că procesul de imunizare a românilor va fi accelerat în lunile aprilie şi mai.

„Am transmis comunității oamenilor de afaceri, la întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini, apelul meu de a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Fie că vorbim despre investitori cu capital românesc sau străin, mediul privat este partener de încredere în acest efort comun de a depăși cu bine pandemia, prin imunizarea populației și respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Florin Cîţu, despre relaxarea de 1 iunie: „Este o bornă pe care o așteptăm cu încredere și o pregătim cu mare responsabilitate”

Stabilizarea situației epidemiologice și creșterea capacității de vaccinare în lunile aprilie și mai sunt premise clare și sigure că treptat putem să învingem acest virus.

Mă bucur să văd că, asemenea reprezentanților din domeniul HORECA, investitorii străini care au proiecte de afaceri în România au venit cu propuneri și doresc să participe la consultările ce vor avea loc în Comitetul interministerial a cărui sarcină este să pregătească revenirea la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021.

Este o bornă pe care o așteptăm cu încredere și o pregătim cu mare responsabilitate.

Este vital să protejăm sănătatea oamenilor, este esențial să menținem economia sănătoasă. Iar pentru însănătoșirea economiei românești este nevoie să susținem investițiile publice și private, inclusiv prin continuarea măsurile începute în cursul anului 2020 prin care am salvat locuri de muncă, să restructurăm companiile de stat și să digitalizăm sectorul public. Vom menține regimul fiscal și categoric nu vom crește taxe sau impozite. Sunt obiective asumate de Guvern și așteptate de mediul de afaceri.”, a transmis Florin Cîţu pe pagina Executivului.

Citeşte şi: Mugur Isărescu, primele declaraţii după mai mult de două luni: „Am evitat deprecierea excesivă a leului”