Florin Cîţu face primul pas spre refacerea coaliţiei cu USR-PLUS: l-a chemat pe Cristian Ghinea la întâlnirea cu Ursula von der Leyen

Premierul Florin Cîțu l-a invitat pe fostul ministru al fondurilor UE, Cristian Ghinea (USR), la activitățile de luni prilejuite de vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spun surse politice. Potrivit surselor citate, Ghinea a acceptat invitația, după o consultare pe această temă cu conducerea USR PLUS.

24 sept. 2021, 21:40
Florin Cîţu face primul pas spre refacerea coaliţiei cu USR-PLUS: l-a chemat pe Cristian Ghinea la întâlnirea cu Ursula von der Leyen

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul unei vizite oficiale pentru a prezenta evaluarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Conform Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, la ora 16,00 preşedintele CE va fi primit de şeful statului român la Palatul Cotroceni, iar la ora 16,50 – de prim-ministru, la Palatul Victoria.

De la ora 17,45, şefa CE, Ursula von der Leyen, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu vor vizita Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului NextGenerationEU.

La ora 18,15, cei trei oficiali vor susţine o conferinţă de presă comună, la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Florin Cîţu: „Mare parte din succesul PNRR i se datorează lui Cristian Ghinea”

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că a lucrat foarte bine cu fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea şi „mare parte” din succesul PNRR i se datorează acestuia.

„Am lucrat foarte bine cu domnul Ghinea şi recunosc că fost o surpriză plăcută. Nu-l ştiam dinainte foarte mult, dar am lucrat foarte bine şi o mare parte din succesul acestui PNRR i se datorează domniei sale. A lucrat foarte ok. E un om care nu a ieşit să atace sau să zică ceva, deci nu e un om care a intrat în această luptă după aceea, e un om care îşi vede de treabă în continuare. De astfel de oameni avem nevoie în Guvernul României”, a afirmat Florin Cîţu la B1 TV.

Citeşte şi: Alin Stoica, fost prefect al Capitalei: „Prefectura Capitalei, sub presiune politică, încalcă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul roşu”