Florin Cîţu, gafă despre când a început Revoluţia la Timişoara. „Acum 30 de ani, eliminarea socialismului a început de aici”

Florin Cîţu, gafă despre când a început Revoluţia la Timişoara. Ministrul Finanţelor a încurcat datele istorice, afirmând că înlăturarea regimului comunist a început la Timişoara "acum 30 de ani". În realitate, revoluţia anticomunistă în Timişoara a început pe 16 decembrie 1989.

30 nov. 2020, 12:55
Florin Cîţu, gafă despre când a început Revoluţia la Timişoara. „Acum 30 de ani, eliminarea socialismului a început de aici”
Florin Cîţu, gafă despre când a început Revoluţia la Timişoara

Florin Cîţu a făcut această greşeală în timpul unei conferinţe de presă susținută împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Are o semnificaţie specială luna decembrie. În decembrie, acum 30 de ani, eliminarea socialismului a început de aici, a comuniştilor, a lui Ceauşescu şi a tot ce a însemnat negativ pentru România 50 de ani”, a precizat ministrul Finanţelor.

Florin Cîţu, gafă despre când a început Revoluţia la Timişoara. „Duminică sperăm să scăpăm de PSD”

Cîţu, care deschise lista PNL la Bucureşti pentru Senat, a afirmat că speră ca alegerile parlamentare din 6 decembrie românii să voteze pentru a-i elimina şi pe „urmaşii lui Ceauşescu”.

„Sper ca duminică să continuăm şi să eliminăm şi urmaşii lui Ceauşescu, Iliescu şi ce a mai lăsat în ultimii ani. Duminică sperăm să scăpăm de PSD”, a mai menţionat Florin Cîţu.