Florin Cîţu, convins că guvernul său nu va fi doborât prin moţiune de cenzură: „O să fie la guvernare până în 2024”

Florin Cîţu s-a declarat convins de faptul că moţiunea de cenzură nu va reuşi să-i dărâme Guvernul şi că va conduce România alături de echipa sa până în 2024.

30 sept. 2021, 23:33
Florin Cîţu, convins că guvernul său nu va fi doborât prin moţiune de cenzură: „O să fie la guvernare până în 2024”

Totodată, Florin Cîţu a mai spus că el e singura variantă de premier cu care vine PNL.

„PNL tocmai a avut un congres unde am câştigat preşedinţia PNL. Nu există altă variantă pentru PNL. Şi am spus-o şi înainte de congres şi acum. A fost votul în BPN de două ori. Nu există altă variantă pentru PNL şi asta trebuie să o înţeleagă toţi cei care vor să negocieze cu PNL. Ce pot să spun este că PNL o să fie la guvernare şi va guverna până în 2024 cu premier. Nu există o altă variantă pentru PNL. Avem atât de multe de făcut şi avem un program de guvernare axat pe reforme. Eu nu cred şi vreau să-i văd pe cei de la USR votând în Parlament cu PSD şi AUR împotriva reformelor din PNRR, împotriva reformei pensiilor pe care împreună am făcut-o, reforma salarizării, reforma administraţiei. Vreau să văd că se aşa se întâmplă”, a afirmat Cîţu, la TVR1.

Întrebat ce şanse sunt ca Guvernul să supravieţuiască moţiunii de cenzură de marţi şi să rămână premier cu drepturi depline, Cîţu a spus: „Şanse foarte mari. Da, cred că sunt mai mari de 50%. Mă bazez pe toate strategiile şi pe negocierile om cu om şi pe mai multe lucruri”.

Cîţu le-a sugerat celor care lansează atacuri la adresa PNL să se oprească fiindcă partidul său nu va fi îngenuncheat de nimeni.

„Eu spun ce va face PNL. Şi în această perioadă am văzut foarte multe atacuri la PNL. Trebuie să se oprească. PNL nu este îngenuncheat de nimeni şi nu va fi îngenuncheat cât voi fi preşedinte al PNL. Nici din interiorul PNL, nici din exteriorul PNL. Iar cei care vor să negocieze cu PNL trebuie să fie atenţi la mişcările pe care le fac în perioada următoare. Noi nu negociem cu cei care stau la masă cu PSD, cel mai mare duşman al poporului român din ultimii 30 de ani, şi cu AUR. Dacă stai la masă cu ei, nu poţi să stai la masă cu noi. Este foarte clar. (…) I-am văzut pe cei de la USR că sunt lângă PSD. În momentul în care tu spui că eşti lângă PSD, nu mai ai cum să stai vreodată lângă PNL”, a subliniat liderul liberal.

Dacă Guvernul său va cădea, următorul va fi creat de PNL, UDMR, minorităţi, fără USR PLUS, prin negocieri.

„Cred că USR PLUS nu vrea să fie la guvernare. (…) Eu sunt sigur că sunt foarte mulţi oameni din USR PLUS care înţeleg că direcţia în care conducerea partidului merge este una greşită”, a susţinut Florin Cîţu.

Întrebat dacă a primit semnale că preşedintele Iohannis îl susţine în continuare, Cîţu a spus: „Nu mai e nevoie de semnale. Domnul preşedinte Klaus Iohannis a spus foarte clar, cred că şi la congres şi din Statele Unite, că nu există niciun motiv pentru mine să-mi dau demisia sau să fiu demis. Mai mult de atât nu putea să spună”, a precizat premierul.


loading...
Partenerii noștri