Florin Cîţu îi ameninţă pe miniştrii care nu şi-au consumat bugetul pe prima jumătate a anului: „Le-am spus foarte clar, e nevoie de o fundamentare pentru restul de cheltuieli”

Premierul Florin Cîţu a avut un discurs tranşant în şedinţa de guvern de miercuri, adresat miniştrilor din cabinetul pe care îl conduce, în care a anunţat că, pentru a scăpa de remaniere, va trebui să prezinte un plan clar pentru execuţia bugetară din semestrul al doilea.

28 iul. 2021, 16:47
Florin Cîţu îi ameninţă pe miniştrii care nu şi-au consumat bugetul pe prima jumătate a anului: „Le-am spus foarte clar, e nevoie de o fundamentare pentru restul de cheltuieli”

Discursul lui Florin Cîţu vine după ce, într-o intervenţie televizată marţi seară, a declarat că i s-ar părea normal ca liderii de partid sau miniştrii care nu îşi îndeplinesc obiectivele ar trebui să facă un pas în lateral.

„Discuția începe de la articolul din Legea bugetului. Le-am spus foarte clar că o incorectă folosire a sumelor va duce la  o scădere a alocărilor. Pentru a merge mai departe e nevoie de o fundamentare pentru restul de cheltuieli pe perioada anului”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Cîţu a avut un discurs asemănător şi marţi seară, într-un interviu difuzat de Digi24.

„Nu simt că actul de guvernare e afectat pentru alegerile din PNL. Nu a fost nici un ministru care să aibă de suferit din urma competiției frumoase din PNL. O să scoată ce e mai bun în urma acestei competiții.

Eu am avut o campanie pozitivă. De fiecare dată colegii mei să-și aducă aminte că suntem aici pentru români.

Florin Cîţu: „Asta înseamnă să îţi asumi şi să ai responsabilitate în politică”

Noi suntem aici pentru români. Le-am spus de fiecare dată de ce îmi place această efervescență: prin competiție avem obiective și liderii adevărați știu că atunci când se ating obiective, și avem foarte multe exemple în PNL, unde liderii știu că și-au atins obiectivele, performanța le-a fost recunoscută și liderii rămân mai departe.

Acest tip de lucru vreau să-l avem peste tot în Partidul Național Liberal. Dar și atunci să recunoaștem când nu ai reușit să atingi obiectivele să faci un pas lateral și să lași pe alții să meargă mai departe. Asta nu înseamnă că cineva te dă la o parte. Ci să îți asumi și să ai responsabilitate. Fără oameni responsabili în politică nu poți să mergi mai departe”, a declarat Florin Cîțu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare ce intră în vigoare de la 1 august: Nunţi cu 400 de participanţi, competiții sportive cu tribunele pline


loading...
Partenerii noștri