Florin Cîţu, după acuzaţiile de măsluire a numărului de morţi aduse de Voiculescu: „Îi cer domnului Barna să prezinte un raport, dacă ştia de aceste nereguli şi ce măsuri a dispus. Şi nu glumesc”

Premierul Florin Cîţu face de la ora 14.00 declarații de presă la Cluj Napoca, la scurt timp după atacurile dure lansate la adresa sa de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

16 apr. 2021, 14:40
Florin Cîţu, după acuzaţiile de măsluire a numărului de morţi aduse de Voiculescu: „Îi cer domnului Barna să prezinte un raport, dacă ştia de aceste nereguli şi ce măsuri a dispus. Şi nu glumesc”

Florin Cîţu a fost întrebat cum comenteaza declaratia lui Voiculescu, conform careia numarul real al mortilor de Covid nu ar fi cel anuntat de autoritati.

„Lucrurile trebuie clarificate, daca este asa. Eu ii cer public vicepremierului Dan Barna sa ne spuna daca stia aceste lucruri si ce masuri a dispus. Ii cer public domnului Barna sa prezinte in sedinta de guvern si public daca avea cunostinta de aceste acuzatii si ce masuri a dispus. Si nu glumesc. Nu a fost prezentata nicio nota de informare cu privire la aceste acuzatii, pentru ca as fi luat masuri.”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a comentat şi refuzul lui Dan Barna de a prelua interimatul Ministerului Sănătăţii.

„Mi se parea normal ca acest portofoliu sa mearga spre vicepremierul care coordoneaza acest minister. Am fost refuzat si asa ca mi-am asumat eu acest minister interimar, pentru ca Romania nu-si permite in acest moment de criza medicala sa nu aiba ministru al Sanatatii. Portofoliul ramane in continuare la partenerii nostri de guvernare si astept propunerea din partea lor. Eu caut 3 atribute la un ministru: fara nepotisme, fara probleme penale si profesionalism. In functie de aceste trei criterii voi face nominalizarea.”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîţu: Vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Cluj, că vor fi înfiinţate centre de vaccinare de tip drive thru unde va fi folosit serul Pfizer, iar mai multe centre AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer. „Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii dacă vor să revenim şi trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie şi să se vaccineze”, a declarat Cîţu.

Bilanţ coronavirus 16 aprilie 2021. Scăderi pe toate planurile: mai puţine cazuri noi, pacienţi mai puţini la ATI

„Aş vrea să vă anunţ că începem să avem exact dozele pe care le tot anunţam şi numărul de doze, acum trebuie lumea să vină să se înregistreze să se vaccineze”, a afirmat Florin Cîţu, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca.

El a afirmat că în zilele următoare vor apărea câteva modificări.
„În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru, deci lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare, ştiu că se va începe probabil la Bucureşti, dar sunt sigur că şi la Cluj va fi un centru în perioada următoare. Vom creşte fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăşi – creşte viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer pentru a permite mai multor cetăţeni să se vaccineze şi vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare unde vom furniza vaccin în funcţie de zonă ş.a.m.d.”, a declarat Cîţu.

El a reiterat că s-a ajuns la o capacitate de vaccinare de 115.000 de doze pe zi.

„Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii dacă vor să revenim şi trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie şi să se vaccineze. Este singura soluţie în acest moment de a ieşi din pandemie. Vrem în această vară să ne bucurăm de concediu, vrem să revenim la o viaţă normală, trebuie să ne vaccinăm, avem aceste două luni… am spus la 1 iunie este prima bornă, trebuie să atingem acea ţintă de 5 milioane de persoane vaccinate, am discutat cu sectorul HoReCa care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregisteze şi să se vaccineze ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate”, a conchis Cîţu.