Florin Cîţu îi cheamă pe specialiştii PSD la discuţii pentru a găsi cele mai bune soluţii de combatere a pandemiei

După ce duminică seară au avut loc proteste masive împotriva restricţiilor în cele mai mari oraşe din România, premierul Florin Cîţu a declarat luni că este dispus să stea la masă cu specialiştii din PSD pentru a găsi împreună cele mai bune măsuri de combatere a pandemiei de Covid 19.

29 mart. 2021, 10:44
Florin Cîţu îi cheamă pe specialiştii PSD la discuţii pentru a găsi cele mai bune soluţii de combatere a pandemiei

Florin Cîţu a declarat că noile restricţii impuse de autorităţi sunt menite să ofere timp românilor să se imunizeze şi a amintit din nou de cele 4,5 milioane de doze de vaccin ce urmează a ajunge în ţara noastră în luna aprilie, dar recunoaşte că s-a creat o stare de oboseală în rândul populaţiei şi este dispus să discute cu specialiştii propuşi de PSD pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii.

„Tocmai că știm că există în societate o oboseală dar n-am trecut de pandemie. Am luat aceste măsuri și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. În aprilie o să avem 4,5 milioane de doze de vaccin. O să creștem capacitatea la 100.000 de oameni vaccinați zilnic. O să avem 10 milioane în luna august în loc de luna septembrie. În același timp amvăzut la PSD mesaje putin confuze. Pe de-o parte spuneau că România e relaxată, iar acum zic că impunem restricții. Eu sunt dispus să ascult specialiștii din PSD. E momentul să stăm la masă”, a spus Florin Cîțu, premierul României.

Florin Cîţu va fi vizat de o moţiune de cenzură iniţiată de PSD

Marcel Ciolacu a declarat duminică că PSD va depune o moţiune de cenzură pentru a înlătura de la putere Guvernul condus de Florin Cîţu. Liderul social-democrat a spus că PSD ar fi organizat proteste dacă nu ar fi fost pandemia COVID-19.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat că social-democraţii sunt hotărâţi să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

„O să încercăm. Avem dreptul la câte o moțiune pe sesiune”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea „Insider politic” de la Prima TV.

Întrebat de ce politicienii PSD nu sunt în stradă, Marcel Ciolacu a explicat că nu organizează proteste din cauza pandemiei COVID-19. De asemenea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a afirmat că „nu vii neapărat la guvernare, dacă dărâmi un guvern”.

Citeşte şi: Camera Deputaţilor va dezbate luni moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii