Florin Cîțu îl atacă pe ministrul Drulă, demolându-l pe directorul CFR: „Dacă ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”. Cum se scuză Vizante

Florin Cîțu a postat pe rețelele de socializare un atac dur la adresa șefului căilor ferate române. Premierul a afirmat că directorul CFR ar fi ignorat total situația dacă ar fi lucrat la Guvern.

29 iul. 2021, 14:36
Florin Cîțu îl atacă pe ministrul Drulă, demolându-l pe directorul CFR: „Dacă ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”. Cum se scuză Vizante

Florin Cîțu a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care îl demontează pe șeful căilor ferate române. Premierul a afirmat că directorul CFR nu ar fi putut face față situației dacă ar fi lucrat la Guvern.

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă.”, postat Cîțu pe facebook.

Ovidiu Vizante a fost numit director general al CFR Călători în aprilie 2021, de către Drulă, în locul lui Dan Costescu, un apropiat la fostului ministru al Transporturilor, Lucian Bode.

Cătălin Drulă a declarat la Antena 3 că Ovidiu Vizante a lucrat toată noaptea pentru a găsi soluții în vederea remedierii situației.

Reacția ministrului vine după ce Ovidiu Vizante a fost contactat în direct de același post de televiziune și a închis telefonul atunci când întrebările realizatoarei au devenit incomode. Ovidiu Vizante a afirmat extrem de nervos: ”Găsiți dumneavoastră soluții”. apoi a închis telefonul.

În contextul de față ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, are responsabilitatea de a-l demite pe directorul CFR Ovidiu Vizante.

Cu toate acestea Ovidiu Vizante a dat o declarație în care a dorit să explice contextul afirmației din această dimineață într-o discuție telefonică cu presa.
“A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, explică VizanteDirectorul CFR Călători asigură toți pasagerii că, mai ales în situații dificile, compania a depus și depune toate eforturile pentru a depăși dificultățile survenite cât mai rapid.” a declarat Vizante pe pagina oficială CFR.

Un tren care venea dinspre litoral a rămas blocat pe câmp, în apropierea Capitalei, de mai mult de nouă ore, după ce locomotiva s-a stricat. Printre pasageri se află şi zeci de adolescenţi care se întorc din tabără, de la Costineşti, dar și un grup de copii de 6-7 ani.

Un microbuz de transport persoane a ajuns la fața locului pentru a prelua o parte din călători. Microbuzul a fost chemat de un călător, nicidecum de autorități. Un echipaj al SMURD a ajuns, de asemenea, acolo, și a împărțit călătorilor sticle cu apă. La scurt timp după, trenul a plecat, în sfârșit, către Gara de Nord din București. „Stăm cât vor ei. Dacă vor să ne mai țină, pot să ne mai țină, că ne-am obișnuit”, a declarat unul dintre adolescenții blocați în tren, la Fundulea.

Alexandra Dobrescu, mama unuia dintre copii, a povestit la Antena 3 ce s-a întâmplat: „De la ora 23:00 suntem blocați aici. Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt și alți copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani. Ai noștri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărți, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului”.

Replicile halucinante ale șefului CFR

Replici incredibile

venite din partea directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, după ce a fost întrebat cum s-a ajuns în situația ca un tren Mangalia – Arad să înregistreze peste nouă ore de întârziere. Trenul, care era plin cu copii ce se întorceau din tabără, a rămas blocat pe câmp, în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat atunci când a fost întrebat de un jurnalist Antena 3 de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii: „Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”, a spus directorul.

Ce a spus Cătălin Drulă despre reacția directorului CFR

În ceea ce privește trenul plin cu copii care se întorceau de pe litoral, ministrul Transporturilor a mărturisit că și fiul său în vârstă de patru ani se afla săptămâna trecută într-un tren care se îndrepta spre Constanța.

”Pasagerii care au plătit bilet se află într-o situație foarte neplăcută (n.red. – ministrul face referire la trenul plin cu copii care a staționat aproape nouă ore în apropiere de București, la Fundulea). Copilul meu de patru ani s-a aflat săptămâna trecută într-un tren spre Constanța. Putea să i se întâmple lui (n.red. – să întârzie ore întregi, din cauza faptului că trenul în care se afla a stat blocat în câmp). Nu era un tren ministerial, era un tren obișnuit. Le cer scuze oamenilor care se află în situația asta”, a spus Cătălin Drulă.