Florin Cîţu, întâlnire de urgenţă cu Raed Arafat. Inundaţiile şi măsurile de relaxare de la 1 august, pe agenda discuţiilor

Potrivit unor surse guvernamentale, Florin Cîţu şi Raed Arafat urmează să se întâlnească marţi pentru a discuta despre situaţia inundaţiilor care au făcut ravagii în ţară, dar şi despre măsurile de relaxare care ar urma să fie introduse de la 1 august.

20 iul. 2021, 12:57
Florin Cîţu, întâlnire de urgenţă cu Raed Arafat. Inundaţiile şi măsurile de relaxare de la 1 august, pe agenda discuţiilor
Florin Cîţu, întâlnire de urgenţă cu Raed Arafat. Inundaţiile şi măsurile de relaxare de la 1 august, pe agenda discuţiilor

Florin Cîţu, întâlnire de urgenţă cu Raed Arafat. După ce inundaţiile au făcut ravagii în ţară, Florin Cîţu a convocat o şedinţă de urgenţă la Guvern. Premierul urmează să discute cu Raed Arafat despre măsurile pe care urmează să le ia după dezastrul provocat de ploile din ultima perioadă.

Florin Cîţu, întâlnire de urgenţă cu Raed Arafat

Prim-ministrul Florin Cîţu are marţi o întâlnire de lucru cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre inundaţiile care au făcut ravagii în ţară în ultima perioadă.

Citeşte şi Inundaţii în Alba. Oamenii vor primi ajutoare de la stat după vizita lui Florin Cîţu VIDEO

Reamintim că în județul Alba, mai multe localități au fost acoperite de ape. În unele zone, ploile au depășit și 120 de litri pe metru pătrat. În comuna Ocoliș, după ce parterul se inundase oamenii s-au refugiat în podul casei.

În comuna Ocoliș, după ce parterul se inundase oamenii s-au refugiat în podul casei. Oamenii rămas în case și au asistat la dezastrul de sub ochii lor. Pentru mai multe râuri din Apuseni a fost emisă o avertizare imediată de cod roșu de inundații. În județul Cluj, râurile au ieșit din matcă și au măturat mai multe comune. Zeci de localități au fost lovite și de grindină astfel că și culturile agricole au fost compromise.

De asemenea, viitura a făcut prăpăd şi pe Valea Prahovei. DN 1 a fost blocat marţi dimineaţă din cauza precipitaţiilor abundente şi a aluviunilor aduse de pe versanţi. Peste 50 de locuinţe au fost inundate, zece persoane au fost evacuate, iar terasamentul căii ferate a fost afectat între Sinaia şi Buşteni în urma unei ruperi de nori care s-a produs, în noaptea de luni spre marţi, pe Valea Prahovei.

Citeşte şi Prăpădul viiturilor. Inundațiile au băgat sub ape mai multe localități din Romania VIDEO

60 de persoane sunt blocate cu rulotele sau autoturismele într-un camping din Dâmbovița și așteaptă retragerea apelor,  în urma ploilor torențiale din ultimele ore. Probleme sunt și în județul Prahova. În Sinaia și Bușteni mai multe case au fost inundate, iar un autoturism a fost luat de ape, potrivit ISU.  Aversele puternice au produs inundații în 29 de localități din 12 județe.

În Campingul Zănoaga (DB), din cauza unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale sunt blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Se așteaptă retragerea apei pentru ca persoanele să poată părăsi zona în siguranță.

Inundaţii puternice au fost şi în Braşov. Autorităţile au primit, în ultimele 12 ore, zeci de solicitări la numărul de urgenţă 112 după ce ploile torenţiale şi furtuna au provocat inundaţii în opt localităţi din judeţ, printre cele afectate numărându-se staţiunea Predeal.

De asemenea, acoperişurile a două case au luat foc după ce au fost lovite de trăznet, însă oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă precizează că nu au fost persoane care să aibă nevoie de asistenţă medicală. Trei persoane care rămăseseră blocate într-un tractor cu remorcă au fost salvate de pompieri cu o barcă pneumatică.

Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, o nouă avertizare meteo de cod galben şi portocali de ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, vijelii şi grindină în aproape toată ţara.

Pe lângă subiectul privind inundaţiile, premierul şi Raed Arafat urmează să mai discute şi despre relaxările care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 august.