Florin Cîțu INTERVINE după ce Orban a zis că românii ar putea plăti pentru vaccin: În România E GRATUIT și așa va rămâne!

Florin Cîțu a venit cu o primă reacţie după ce Ludovic Orban a spus că românii ar putea plăti pentru vaccinul antiCOVID. Acesta spune că serul va rămâne gratuit, la fel ca și până acum.

24 mai 2021, 16:24
Florin Cîțu INTERVINE după ce Orban a zis că românii ar putea plăti pentru vaccin: În România E GRATUIT și așa va rămâne!

Florin Cîțu INTERVINE după ce Orban a zis că românii ar putea plăti pentru vaccin. „Nu e nicio discuţie în Guvernul României pentru a schimba lucrurile”, a subliniat Cîţu. Orban a declarat că românii ar putea plăti pentru vaccinarea împotriva COVID-19 „într-un viitor oarecare”, menţionând că se va putea ajunge în situaţia vaccinului antigripal, când sunt imunizate gratuit doar grupele de risc.

Florin Cîțu INTERVINE după ce Orban a zis că românii ar putea plăti pentru vaccin: În România E GRATUIT și așa va rămâne!

„Trebuie să aduem vacicnul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, dar dacă ne uităm la zonele rurale, aici rezultatele nu sunt bune. Aici trebuie să venim cu soluții să aducem vaccinul mai aproape de oameni. Trebuie să veniți cu soluții. În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție pe această temă. Avem deja comenzi pentru că nu știm cum va evolua pandemia”, a declarat Cîțu.

El a menţionat că există o scădere a ratei de pozitivare, dar trebuie să continue campanie de vaccinare.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că românii ar putea plăti pentru vaccinarea împotriva COVID-19 „într-un viitor oarecare”, menţionând că se va putea ajunge în situaţia vaccinului antigripal, când sunt imunizate gratuit doar grupele de risc.

Citeşte şi: Florin Cîţu se arată îngrijorat de ritmul vaccinării: Trebuie să schimbăm strategia! Ce spune premierul
Acesta a fost întrebat dacă autorităţile încurajează şi acordarea de stimulente materiale pentru următoarea etapă a campaniei.

„Şi aşa organizăm vaccinarea gratuită, practic, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, până la urmă se va merge pe mecanisme de exemplu de la vaccinare pe gripă unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor, aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a afirmat preşedintele PNL.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunță că românii ar putea plăti pentru a se vaccina împotriva COVID-19