Florin Cîţu, la Conferinţa Economică IN BIZ: „Avem o regulă de aur, ce împrumutăm, investim. Alocăm miliarde de euro din buget pentru investiţii”

Premierul Florin Cîţu a participat online la Conferinţa Economică IN BIZ, organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, şi a avut un discurs în deschiderea evenimentului.

25 iun. 2021, 11:28
Florin Cîţu, la Conferinţa Economică IN BIZ: „Avem o regulă de aur, ce împrumutăm, investim. Alocăm miliarde de euro din buget pentru investiţii”

Florin Cîţu a vorbit atât despre relaţia economică dintre România şi Germania, cât şi despre întărirea acesteia, prin investiţii despre care spune că vor genera noi oportunităţi de afaceri pentru investitorii germani.

„Avem o relatie buna, dar trebuie sa fie mult mai buna, cred eu, si asta o sa faca acest guvern in viitor. Vom fi proactivi pentru a atrage investitii cat mai mari in Romania. Ati vazut planul nostru si avem o regula de aur, ceea ce imprumutam, investim, nu cheltuim. Ati vazut investitia neta in economia romaneasca crescand, ceea ce arata increderea mediului de afaceri in Romania.

Am spus ca nu umblam la taxe si vrem sa ne tinem de acest lucru. Nu vrem sa introducem noi taxe sau sa le marim pe cele existente.

Florin Cîţu: „Investiţiile pe care le vom face vor crea noi oportunităţi pentru investitori”

In continuare avem doua surse mari de venit, fondurile europene şi PNRR, plus minimum 15 miliarde de euro din bugetul anual pentru investitii.

Am spus ca vrem sa avem o politica predictibila, deci orice decizie luam, o discutam intai cu mediul de afaceri, cu partenerii europeni, cu toate partile implicate. Comisia Europeana a adoptat strategia noastra de reducere a deficitului, ceea ce este un semn foarte bun, arata ca lucrurile merg in directia corecta.

Investitiile pe care le vom face in continuare creaza oportunitati noi pentru companii, inclusiv pentru cele din Germania”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Ludovic Orban, avertisment despre explozia preţurilor materialelor de construcţii. „Tot mai mulţi constructori vor opri lucrările. E un subiect grav”