Florin Cîţu, lovitură decisivă pentru Guvernul Cioloş. „În acest moment, decizia e de a nu vota”

Florin Cîţu a anunţat marţi, în ziua în care au loc audierile miniştrilor propuşi, că PNL nu va vota Guvernul Dacian Cioloş.

19 oct. 2021, 09:51
Florin Cîţu, lovitură decisivă pentru Guvernul Cioloş. „În acest moment, decizia e de a nu vota”

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a explicat cum se vor poziţiona liberalii faţă de premierul desemnat Dacian Cioloş.

„Am avut o ședință scurtă la PNL pentru a discuta despre audierile de astăzi. Decizia de vot a fost luată. pentru voturile de la audierile miniștrilor.

La ministrul Apărării, apărarea nu mai primește 2%. Deci, e prima încălcare a promisiunii față de NATO. Procentul e mai mic de 1%. Motivul îl vom afla în ședințele de astăzi”, a afirmat Cîţu.

Citeşte şi: Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş sunt audiaţi azi în comisiile de specialitate din Parlament. Două ore de audieri pentru Ioana Mihăilă. Programul complet

Florin Cîţu: „E responsabilitatea domnului Cioloș să-și facă majoritatea”

„E responsabilitatea domnului Cioloș să-și facă majoritatea. Eu vorbesc pentru PNL. E decizia PNL de a fi prezent mâine, de a asigura cvorum, dar de a nu vota acest Guvern.

Sunt mai multe strategii. toate variantele sunt pe masă”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, despre şansele de împăcare cu USR. „Aceasta e dorința PNL, niciun partid nu poate cenzura deciziile noastre”

„Noi arătăm maturitate și deschidere pentru că nu vom vota împotrivă. Din partea noastră există deschidere, arătăm că vrem să depășim acest moment. PNL a avut un congres, și-a ales conducerea. Aceasta e dorința PNL, niciun partid nu poate cenzura deciziile noastre

În acest moment, decizia e de a nu vota. Cred că românii îi respectă pe cei care își asumă responsabilitatea în perioada cea mai dificilă. în momentul acesta PNL e la guvernare acum, arătăm responsabilitate.

Unii vor de la politicieni responsabilitate, iar PNL arată asta”, a precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu: „O guvernare liberală e cea care va aduce bunăstarea pentru toți românii”

„O guvernare liberală e cea care va aduce bunăstarea pentru toți românii. Dacă nu am fi stabilizat economia și nu am fi avut o economie peste așteptări, tot ce facem în această iarnă sunt costuri pe care le susținem de la buget
Avem mai mulți bani de împărțit și îi vor ajuta pe românii care au nevoie.

Eu sper că nu și că românii nu vor suferi din cauza acestei crize politice. Noi vom pune pe masă toate opțiunile, soluțiile pentru această iarnă.

Am discuții tot timpul cu cei din USR. Negocieri au loc tot timpul. Toți trebuie să facem un pas în față acum, nu în spate”, a mai precizat premierul interimar.

Citeşte şi: PNL şi-a decis strategia pentru votul de învestire a guvernului Cioloş. Premierul desemnat scapă de un record negativ


loading...