Florin Cîţu: Mâine la Consiliul Tripartit sper să avem varianta finală la salariul minim

Varianta preferată de antreprenori e ca majorarea să fie făcută de la 1 ianuarie 2022, deşi ministrul Muncii a promis măriri cu 10-12% încă din acest an.

27 sept. 2021, 13:15
Florin Cîţu: Mâine la Consiliul Tripartit sper să avem varianta finală la salariul minim

Premierul Florin Cîţu a declarat că la întâlnirea de marţi cu reprezentanţii Consiliului Tripartit speră să se ajungă la varianta finală la salariul minim. El a adăugat că antreprenorii preferă o creştere de la 1 ianuarie.

„La începutul lui octombrie. Mâine (marţi – n.r.) la Consiliul Tripartit sper să avem varianta finală la salariul minim. Varianta preferată de antreprenori e de 1 ianuarie, am avut în acest sens discuţii cu oamenii din domeniu”, a afirmat luni Florin Cîţu.

Florin Cîţu amână creşterea salariului minim: „Va fi majorat cu 10% de la 1 ianuarie 2022”
Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, după Congresul PNL unde a fost ales preşedinte al partidului, că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic. „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, afirmă premierul.

Florin Cîţu anunţă creşteri de pensii, salarii şi alocaţii ale copiilor de la 1 ianuarie: Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic

Florin Cîţua anunţat că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic. „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, afirmă premierul.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu. Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Salariul minim se majorează, veste bună înainte de Sărbători 2021

Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

 

 


loading...