Florin Cîţu, mesaj tranşant pentru Guvern: „Mi se pare o lipsă de efort să spui că nu poţi să creşti veniturile în 2022, când nici nu mai e nicio criză globală” VIDEO

În coaliţia de guvernare încă se dezbate tema aşa-numitei "taxe de solidaritate", care ar urma să fie aplicată companiilor cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro în 2021, iar Florin Cîţu se opune categoric acestei iniţiative.

09 dec. 2021, 12:34
Florin Cîţu, mesaj tranşant pentru Guvern: „Mi se pare o lipsă de efort să spui că nu poţi să creşti veniturile în 2022, când nici nu mai e nicio criză globală” VIDEO

„Taxa de solidaritate” ar urma să fie de 1% din cifra de afaceri, aplicată doar acelor companii care au rulat peste 100 de milioane de euro în 2021, dar Florin Cîţu susţine că, dacă s-a putut în acest an să nu introducă taxe noi şi nici să nu le crească pe cele existente, anul 2022, în care nu ar mai exista criza economică globală, ar trebui să fie unul mai uşor.

„Eu am spus că atâta timp cât o să fiu eu prim-ministru nu va fi introdusă nicio taxă nouă şi nu va creşte nicio taxă. În acelaşi timp, PNL spune foarte clar că nu susţine creşteri de taxe sau să introducă alte taxe noi. Aceasta este poziția noastră acum, nu are o limită în timp. Am arătat că, după ce am scos taxele şi supraaccizele introduse în 2017-2019, am reuşit să încasăm mai mulţi bani la buget. Deci se poate! Asta într-o perioadă în care economia globală trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani. Mi se pare o lipsă de efort să spui că nu poţi să creşti veniturile în 2022, când nu mai e nici criză economică globală, când nu mai e nimic, şi ai nevoie de taxe… să fiu elegant” a spus Florin Cîțu, potrivit DCNews.

Florin Cîţu: „Mi se pare o nebunie să plăteşti impozit pe chirie”

„Trebuie să ne gândim cum impozităm venitul şi formele de venit. Nu sunt de acord să plătești contribuţii pentru toate formele de venit. Acolo mi se pare o nebunie pentru că, la chirie, nu văd sensul să plăteşti contribuție. Veniturile trebuie impozitate”, a mai spus Cîțu.

Totuși, recent, Florin Cîțu vorbea despre o frânare a aconomiei în 2022.

”Am văzut estimările Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Ele arată că nu vom avea anul viitor o creștere economică la fel de mare ca anul acesta. Eu sper să găsească soluții să crească și anul viitor economia cu 7%. În momentul în care ai o estimare care-ți arată o economie care nu mai are aceeași dinamică, să vii să vorbești de creștere de taxe, chiar dacă vorbești peste 12 luni, creează alte probleme. Cei care vor dori să investească în România nu vor mai investi. Nici n-ai ce să discuți. În programul de guvernare scrie foarte clar că nu sunt introduse taxe noi și nu cresc taxe.” spunea Florin Cîțu, președintele PNL, la Digi24.

Președintele PNL Florin Cîțu susține că nu înțelege de unde vin predicțiile privind diminuarea creșterii economice din 2022 și atenționează că guvernul trebuie să se concentreze pe investiții.

„Nu prea avem pe ce să avem divergențe. Cu toții suntem de acord că deficitul bugetar trebuie să rămână cel agreat cu Comisia Europeană. Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere, nu îmi dau seama de unde. Eu cred că dacă se va păstra ritmul de investiții se poate rămâne pe creștere economică. Dacă păstrăm rata de investiții, creșterea economică se poate păstra”, a mai declarat Cîțu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Anticorupţiei: „România are nevoie de legi clare şi drepte. Ţara noastră rămâne un reper datorită progreselor în domeniul statului de drept”